Събития Деца и родители боядисваха яйца за конкурс в Стара Загора

Деца и родители боядисваха яйца за конкурс в Стара Загора

Четвъртък, 05 април 2018 г., 13:22
Размер на буквите
1конкурс яйцаПървият конкурс Писани яйца шарени - 2018 се проведе в детска градина №2 Зорница в Стара Загора. Той е организиран от Община Стара Загора по повод Великденските празници.
Отбори от четиринадесет детски градини представиха своите виждания за Великденска украса. Всеки отбор, състоящ се от четири деца и четирима родители, демонстрира различни техники за оцветяване на яйца и начини за подредба на масата с украса.
Искам да поздравя деца и родители за участието. Виждам, че има и татковци, всички се забавляват и това е най-важното, каза при откриването Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
Отец Евгений пък разказа на децата откъде идва традицията за боядисване на яйца.
Докато траеше състезанието, малчугани от различни детски градини се погрижиха да не пада нивото на веселото настроение сред участниците.
Домакините от детска градина №2 Зорница танцуваха Пролетна китка, Фолклорна палитра и изпяха песента Великденска кошничка.
Великденска песен и народен танц изпълниха възпитаниците на детска градина №4 Бреза. С песента Великденче и танц с питка се представиха малчуганите от детска градина №13 Пролет.
Компетентно жури с председател Искра Иванова, ръководител на Център за подкрепа за личностно развитие и членове Олга Асенова, главен експерт в отдел Образование в Община Стара Загора и Фани Арсова от Център за личностно развитие оцени най-добрите постижения.
На първо място се класира отборът на детска градина №7 Светулка, техни подгласници отборите на детска градина №3 Ян Бибиян и детска градина №11 Загоре.
Отличените получиха специални награди, а всички участници грамоти. Организаторите от Общината раздадоха кошнички с лакомства на всяко дете, участвало в празника.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |