Събития Посланикът на САЩ пристигна на посещение в Стара Загора

Посланикът на САЩ пристигна на посещение в Стара Загора

Четвъртък, 29 март 2018 г., 11:55
Размер на буквите
1CGME3Негово Превъзходителство Ерик Рубин, посланик на САЩ у нас, е на двудневно посещение в Старозагорска област.
В рамките на визитата, вчера той посети ТЕЦ КонтурГлобал Марица-изток 3 втората по големина електроцентрала на лигнитни въглища в България, на трето място с дял от 7% в инсталираните мощности на страната, като осигурява 9% от годишното енергийно производство на България. Тя е ключов компонент от българската електроенергийна система.
Топлоелектрическата централа КонтурГлобал Марица Изток 3 се притежава и управлява от КонтурГлобал (73%) и Национална Електрическа Компания ЕАД (27%).
През последните 15 години в централата са направени инвестиции от над 700 милиона евро. След приключването на рехабилитацията и модернизацията, ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 е първата топлоелектрическа централа на Балканите, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. През 2012-2015 г. бяха направени допълнителни инвестиции, с които централата успешно достигна новите стриктни норми на ЕС за емисии, влезли в сила от началото на 2016 г.
Само през последните пет години, КонтурГлобал Марица-изток 3 е инвестирала над 3 милиона лева в благосъстоянието и развитието на местната общност, посредством реализирането на многобройни инфраструктурни и други проекти в град Гълъбово и близките населени места, както и в Стара Загора.
По време на посещението си посланик Рубин се запозна с производствения процес на електро- централата. С голям интерес бяха разгледани и програмите за социални инвестиции на компанията - Енергия за живот и Сила за прогрес.
Посланик Рубин и неговата делегация специално посетиха Спасителния център за диви животни Зелени Балкани в Стара Загора, с който КонтурГлобал Марица-изток 3 има дългогодишно сътрудничество. Делегацията бе посрещната от Ивайло Клисуров, ръководител на Центъра, който разказа за работата му и успешните съвместни проекти с КонтурГлобал Марица-изток 3 в областта на опазването на дивата фауна и застрашените видове.
Американският посланик посети и Регионалната Библиотека Захарий Княжески. В читалнята, наскоро технологично подсигурена от КонтурГлобал Марица-изток 3, той се срещна с учениците от Професионалната гимназия по елетротехника и енергетика в Гълъбово, заедно с техния помощник-учител по английски език по програмата Фулбрайт Кийгън Скот. Вече за втора година Професионалната гимназия има на разположение помощник-учител по английски език, изцяло подкрепен от КонтурГлобал Марица-изток 3.
Вечерта посланик Рубин се среща на неформална вечеря с представители на местната и централната власт, лидери на стопански и образователни институции и енергийни и други компании от региона.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |