Събития VI-та Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране - Стара Загора

VI-та Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране - Стара Загора

Вторник, 27 март 2018 г., 11:07
Размер на буквите
Покана VI та ОППО 2018 11Община Стара Загора и РУО Стара Загора, в партньорство с Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Клуб на работодателя Стара Загора, организират VI-та Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2018, адресирана към всички кандидат-гимназисти, техните родители и представители на бизнеса. Тя ще се проведе в периода 30 март - 14 април 2018 г. в Стара Загора. Изпращаме Ви програмата на събитието, с призив за активно участие в него.
Панорамата има за цел да подпомогне младите хора да направят своя информиран избор на професии и специалности, съобразени с нуждите на пазара на труда в региона. Професионални гимназии от градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Мъглиж, Гълъбово, Павел баня, Гурково и Николаево ще имат възможност да представят своите учебни заведения чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, модели и рекламни материали. За трета поредна година на Панорамата ще бъде представен и бизнесът от регион Стара Загора, където учениците от професионалните гимназии ще имат възможност да се обучават практически, вкл. чрез дуално обучение, а след като завършат средното си образование, ще могат да започнат трудовата си кариера.  
Проблемът с качеството на човешките ресурси е оценен от бизнеса като най-важен за фирменото развитие към момента. Затова ТПП - Стара Загора работи активно за неговото разрешаване, чрез съдействие за осъществяване на по-тясна връзка бизнес - образование. Тази панорама е чудесна възможност за представяне на фирмите от региона пред ученици и родители като добър избор за тяхната бъдеща трудова реализация.
За това се обръщаме към ръководителите на заинтересованите предприятия с призив:
1. Да участвате с представители на Кръглата маса на 30 март (петък) в зала ​2 на Община Стара Загора​, с участието на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката​  и да вземете отношение в дискусията. Ако имате конкретни предложения за подобряване на професионалното образование, в т.ч. дуалното обучение, бихте могли да ги представите предварително. Те ще бъдат включени в заключителния документ от форума, заедно с предложенията от дискусията и ще бъдат отправени към съответните институции по компетентност.  
2. Да се представите в изложението на Панорамата на 13 април (сряда) в Залата за художествена гимнастика на Община Стара Загора с информационни материали на щанда на партньорската си професионална гимназия, вкл. с презентатор. Да присъствате на Тържественото откриване на Панорамата, което ще бъде от 11 ч. 
3. Да участвате в Деня на отворените врати на предприятията в Област Стара Загора на 14 април (събота) и да дадете възможност на деца и родители да се запознаят с реалната работна среда, за която в повечето случаи, за съжаление, има негативна публична представа. Само с активни общи усилия бихме могли да променим в положителен аспект тази представа!
За допълнителна информация, заявки и координация на участието ви в  Кръглата маса, в Изложението и в Дните на отворените врати на Панорамата можете да се обръщате с обратен имейл или на телефоните на Палатата към Светослава Павлова - 042 626297, 626033, 0888 718677.
 
Приложение:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |