Събития 2,5 млн. лв. са документираните загуби на български фирми заради гръцката блокада

2,5 млн. лв. са документираните загуби на български фирми заради гръцката блокада

Четвъртък, 04 февруари 2010 г., 12:24
Размер на буквите

2,5 милиона лева са документираните загуби на българските фирми от блокадата на гръцките фермери. Това е последната обобщена информация, поддадена до вчера към Кризисния щаб. Това заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов след среща с посланика на Гърция Данаи-Магдалини Куманаку. На въпрос защо в началото на блокадата имаше данни за 3 млн. евро на ден щети, министър Найденов коментира, че доказването им не e толкова лесно.

 Той посочи, че Гърция е на първо място по отношение на аграрния ни стокообмен. Мирослав Найденов е предложил българският и гръцкият земеделски министри да излязат с декларация към българските и гръцките фермери, предаде Агенция Фокус. Куманаку благодари на българското правителство за политиката, която води и потвърди желанието на гръцката страна всякакви въпроси да се разрешават чрез диалог.
Моето правителство се опитва да разреши този сложен земеделски въпрос. Действията на гръцките земеделци не са обединени на общ фронт и това много затруднява преговорите на правителството с тях, посочи тя.
По думите й за сега няма никакъв конкретен резултат от преговорите. Куманаку допусна засилване на блокадата. По думите й протестиращите решават на място, какви действия да предприемат.
Гръцкото правителство се опитва да обясни на фермерите, какви са възможностите за решаване на проблемите им на институционално равнище, посочи тя.
Мирослав Найденов коментира, че след срещата е станало ясно, че гръцкото правителство няма да предприеме силови действия, а действията на България са в рамките на добросъседските отношения.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |