Събития Ученици от Стара Загора използваха термография за улавяне на топлинните потоци в училището им

Ученици от Стара Загора използваха термография за улавяне на топлинните потоци в училището им

Вторник, 06 март 2018 г., 15:49
Размер на буквите
урок ЕВНДемонстрацията беше част от отрит урок от образователната програмата на EVN България по енергийна ефективност в училищата.
Ученици от IV А клас от Начално училище Димитър Благоев в Стара Загора използваха термография за улавяне на топлинните потоци в училището им. Това се случи днес по време на открит урок от образователната програмата на EVN България Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология.
Откритият урок беше на тема Къщата на бъдещето като на децата беше представена информация за разумно използване на енергията в дома.
Експерти от EVN България запознаха децата с възможностите за откриване на енергийните загуби чрез заснемане с термографска камера. Децата се запознаха с ползите за това за всяко домакинство, както със снимки от термографската камера. Oткритият урок е по повод рождения ден на инициативата като децата получиха малки подаръци.
Термографско заснемане, което се предлага от EVN България, показва къде точно изтича топлинната енергия в дома и офиса. Подходящото време за нейното извършване са зимните месеци от ноември до март, когато външните температури са ниски и с помощта на инфрачервена камера невидимите за човешкото око топлинни потоци се улавят и преобразуват в цветове.
Гости на децата за открития урок бяха представители на община Стара Загора и Регионално управление на образованието (РУО) Стара Загора.
Провеждането на открити занимания е част от дългогодишната инициатива на EVN България, одобрена от МОН. Програмата Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология се провежда за 9-та поредна учебна година и е насочена към ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас. За 2017/18 г. тя се провежда в общо 57 училища в Югоизточна България за над 12 000 ученици.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |