Събития ТВ предаване Инициатива - 4 февруари 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 4 февруари 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Четвъртък, 04 февруари 2010 г., 10:46
Размер на буквите

Експертите на РИОСВ - Стара Загора извършиха проверка на всички предприятия и обществени сгради, които използват горивни инсталации. Обследването е в рамките на проучването на всички потенциални замърсители на атмосферния въздух в града. Ангажирани с измервания на въздух, почви и води и с идентифициране на източниците на замърсяване, са и учени от Тракийския университет в Стара Загора.

  • През пролетта на 2009 година висшето учебно училище спечели мащабен проект за опазване на околната среда по програма за международно сътрудничество между Кралство Норвегия, България и Румъния. До края на март пред обществеността на Стара Загора ще бъдат представени първите резултати от изследванията.
  • Община Стара Загора ще разполага с по-малък бюджет през 2010, спрямо 2009 година. Независимо от това, местните данъци и такси и цени на услуги няма да бъдат повишавани. Също така се запазва и размерът на средствата за образование, здравеопазване и социални дейности, коментира финансовият директор на общината Цанка Ганева.
  • През декември осем неправителствени организации и община Стара Загора обединиха усилията си за реализиране на благотворителна кампания за набиране на средства и хранителни продукти за социалните трапезарии към Катедралния храм Св. Димитър и към параклиса в квартал Зора. Благодарение на всички участници в благородната инициатива, веднъж в седмицата няколко десетки старозагорци в неравностойно положение получават топла храна.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |