Събития Художник Иван Яхнаджиев ще проведе занимание по рисуване с деца в Държавна опера-Стара Загора -28.02.2018

Художник Иван Яхнаджиев ще проведе занимание по рисуване с деца в Държавна опера-Стара Загора -28.02.2018

Сряда, 21 февруари 2018 г., 14:25
Размер на буквите
7068 24 2009 07 16 02На 28 февруари /сряда / от 16 часа известният български художник Иван Яхнаджиев ще проведе занимание по рисуване с деца във фоайето на Държавна опера-Стара Загора. Художникът гостува тук по лична покана на директора на Операта Огнян Драганов.
В същия ден в 17 часа във фоайето на Операта ще бъде открита изложба от картини на Концертен комплекс България, където от 2004 г. е разположена едноименната галерия с картини и пластики от колекцията на Софийска филхармония. Тази галерията е създадена през 2004 г. и от тогава досега неин галерист,   неизменно е Цена Бояджиева - внучка на големия български художник Златю Бояджиев и дъщеря на известния пловдивски художник Георги БоЦена.
Заповядайте на събитията и доведете децата си! /художникът е приготвил материали за рисуване, а всеки родител може да откупи картината на детето си/
Иван Яхнаджиев е роден на 31 март 1948 г. През 1977 г. завършва специалност живопис във ВИИИ Николай Павлович в класа на проф. Добри Добрев. Въвежда бодиарта (рисуване върху тяло) в България. Излага творбите си в самостоятелни изложби в София, Варна, Благоевград, Рим. Творчеството му е в областта на пейзажа, натюрморта, фигуралната композиция. Най-големите галерии у нас, включително Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия и Националният исторически музей, притежават негови картини. Много от тях са в частни сбирки в Гърция, САЩ, Финландия, Франция, Швеция, Япония. От няколко години Иван Яхнаджиев преподава на ученици от Италианския лицей в София.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |