Събития Проект за ВиК инфраструктура обсъдиха в Стара Загора

Проект за ВиК инфраструктура обсъдиха в Стара Загора

Вторник, 20 февруари 2018 г., 16:21
Размер на буквите
среща ВиКРаботна среща на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК ЕООД, Стара Загора се проведе днес в Областна администрация. На нея присъстваха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова, областният управител Гергана Микова, управителят на ВиК, Стара Загора, инж. Румен Райков, представители на общините от областта.
Участниците във форума обсъдиха прединвестиционните проучвания по проекта Подпомагане на регионалното инвестиционно планиране на отрасъла ВиК, който се финансира по ОП Околна среда 2014-2020. Стойността на този проект е 60 млн. лв. Този път обаче бенефициенти по него ще бъдат не общините, а ВиК операторите, които ще носят отговорност за неговата реализация.
Проектът обхваща 14 обособени територии, обслужвани от консолидирани ВиК оператори. В Старозагорска област финансиране по него ще получат 4 общини с население над 10 000 души – Стара Загора, Чирпан, Казанлък и Раднево.
По време на дискусията от страна на общините бяха повдигнати редица въпроси, касаещи както изграждането на нова ВиК мрежа, така и поддръжката и присъединяването към вече съществуваща такава.
Част от въпросите бяха от по-малките общини, които не отговарят на условията на проекта и няма да бъдат обхванати от него. Техните представители се интересуваха от възможностите за изграждане и поддръжка на нова ВиК инфраструктура и за потенциалните варианти за финансирането й.
Зам.-министър Крумова отговори на поставените въпроси и изрази готовност да изслушва и занапред всички мнения и предложения на общините относно промяната и подобряването на ВиК инфраструктурата и обслужването в регионите на България.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |