Събития Кметът Живко Тодоров: Величко е достоен човек

Кметът Живко Тодоров: Величко е достоен човек

Понеделник, 19 февруари 2018 г., 16:45
Размер на буквите
П1Величко1оканих Величко тук, за да му благодаря за достойната постъпка. Случва се в живота на всеки да покаже човешката си същност. Това, че Величко е реагирал по този начин, особено в неговото положение, е показателно. Величко е достоен човек, пример за подражание, каза днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров на среща с 18-годишния Величко Донков.
Момчето, което живее в Дома за деца лишени от родителски грижи Мария Терезия и учи в Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в Стара Загора, намери чанта с пари и документи, и я върна на собственика й.
Величко не е взел парите, защото е морален и достоен човек, а такива хора трябва да бъдат уважавани, допълни кметът. Той съобщи още, че бизнесмен, пожелал анонимност, е заявил, че поема издръжката на момчето след напускането на дома и бъдещото му учение. Той ще му осигури квартира, ще плати и таксите и издръжката за висшето му образование.
Сега Величко набира сили да учи висше образование, има желание да продължи обучението си, да сбъдне мечтите си и да стане самостоятелен човек, обясни Живко Тодоров. Той връчи на Величко Знак на Община Стара Загора, който се дава за доблестни постъпки. Продължавай все така и винаги ще се намерят хора, които да ти помогнат, категоричен бе кметът.
Директорката на дом Мария Терезия Латинка Петрова разказа, че Величко е дошъл в дома на пет години, нямал близки и приятели в Стара Загора. Вече 13 години живее там и всички го обичат. Помагал на възрастни хора в квартала и в момента, когато станал на 18 години започнал да работи. Стана ясно още, че момчето е и вратар на националния отбор по футбол на деца лишени от родителски грижи.
Много съм благодарен и впечатлен от постъпката на Величко. Срещнахме се с него, предложих му работа, предстои ни още една среща, каза бизнесменът Иван Енев, чиято чанта е намерило момчето. Готов съм да помагам с каквото мога, категоричен бе Енев.
На мен чужди вещи не са ми нужни, кратко отговори на въпроса защо е върнал парите Величко. Стана ясно, че тогава е имал у себе си 1.50 лв. от 33-те, които има дават за месеца. Момчето разказа, че намерило чантата в синя количка, нито за миг не се е двуомил, а веднага я предало на охраната. Величко иска да стане полицай. Като малък гледал полицейски филми, в които доброто побеждава злото, после си играл с пистолети. Рекох си, че ще стана полицай като порасна, разказва момчето. Иначе любимият му футболен отбор е Барселона и разбира се Лионел Меси като играч.
По време на срещата стана ясно още, че Община Стара Загора е поискала от Министерството на труда и социалната политика дом Мария Терезия да не бъде закриван, а преустроен и там да има два центъра за настаняване от семеен тип.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |