Събития Младата оперна певица Елена Петрова прави своя дебют в оперетата Царицата на чардаша

Младата оперна певица Елена Петрова прави своя дебют в оперетата Царицата на чардаша

Понеделник, 19 февруари 2018 г., 09:32
Размер на буквите
Елена в Парижки животМладата оперна певица Елена Петрова прави своя дебют като Силва Вареску в оперетата Царицата на чардаша от Имре Калман на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 23 февруари. В постановката на Николай Априлов участват още Николай Моцов, Велин Михайлов, Камелия Стойчева, Симеон Симеонов, Диана Найденова, Николай Априлов и др., оркестър, хор и балет на Държавна опера-Стара Загора. Диригент на спектакъла е Владимир Бошнаков.
Елена Петрова вече има своите прекрасни изяви на сцената на Операта ни в постановките на оперите Бохеми от Дж.Пучини и съвременната гръцка опера Пламъци в платната на нощта, както и в оперетата Парижки живот от Ж.Офенбах.
Елена Петрова е родена през 1994г.в град Сливен. Завършва Хуманитарна гимназия Дамян Дамянов, но се насочва към оперното изкуство след дългогодишното музициране под палката на Маестро Методий Григоров в детски хор Дружна песен и смесен хор Добри Чинтулов,гр.Сливен. Завършва Национална Музикална Академия Проф.Панчо Владигеров в класа по класическо пеене на проф.Жасмина Костова.
Участва в редица концерти като авторския концерт на проф. Георги Костов с диригент Деян Павлов, съвместен концерт на Национална Музикална Академия и Софийска филхармония с диригент Славил Димитров, НЕЩО НА СЕРИОЗНО, НЕЩО НА ШЕГА И ИЗОБЩО КАТО НИЩО НА СВЕТА с диригент Левон Манукян , Една вечер в операта - съвместен концерт-спектакъл на НМА и Държавна опера Стара Загора с режисьор Огнян Драганов и диригент Ивайло Кринчев, също така участва в най-новия проект на операта - Queen- шоуто продължава с диригент Димитър Косев. Дебют на професионалната сцена прави през октомври 2016г. в главната роля на Метела от оперетата на Жак Офенбах Парижки живот с режисьор проф.д-р Румен Нейков и диригент Димитър Косев. През 2017г. Играе в още три продукции на Държавна опера -Стара Загора, в съвременната камерна опера от Георгос Минас Пламъци в платната на нощта-световна премиера ; Вълшебната флейта“в ролята на Втора дама и Бохеми в ролята на Мюзета. През април 2016г. печели Специалната награда в Академичен конкурс Проф. Илия Йосифов. В момента завършва своята магистратура в НМА Проф.Панчо Владигеров.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |