Събития Приеха план-приема за средните училища в Старозагорско

Приеха план-приема за средните училища в Старозагорско

Четвъртък, 08 февруари 2018 г., 09:40
Размер на буквите
1план прием 1Предложението на Регионално управление на образованието (РУО ) в Стара Загора за годишния план-прием бе прието на заседание на Областната комисия по заетост, председателствано от областния управител Гергана Микова.
В него участваха още зам.-областният управител Петя Чакърова, директорът на Регионална дирекция по заетостта в Хасково Господин Господинов, началникът на РУО Татяна Димитрова, председателят на Търговско-промишлена палата-Стара Загора Олег Стоилов, представители на общините, синдикатите, регионалните структури на Агенцията по заетостта и на работодателски организации.
На заседанието бе обсъдено и прието предложението за Държавния план-прием на учениците от Старозагорска област в средните училища за учебната 2018/2019 г.
Тази година основното си образование трябва да завършат 2844 ученици от областта. Тази цифра почти се припокрива с броя на завършилите през миналата година. Децата ще имат възможност да продължат образованието си в 106 паралелки, от тях 42 профилирани и 64 професионални.
Статистиката показва, че всяка година около 200 ученици, завършили основно образование, не продължават да учат.
Четири нови паралелки за професионално обучение ще бъдат разкрити в 4 училища – две старозагорски и две в Гълъбово. Новите специалности, по които ще се обучават приетите в тях, са заварчик, мехатроник и техник по транспортна техника.
Участниците в заседанието гласуваха единодушно предложения от РУО план-прием.
Смятам, че той е добре балансиран и съобразен до голяма степен с настоящите нужди на бизнеса и бъдещите очаквания за развитието на икономиката в региона. План-приемът бе изготвен след многократни срещи с работодателски организации и собственици на фирми. Благодаря на всички, които работиха усилено, за да го изготвят. Надявам се, че той ще е успешен и за учениците, които ще постъпят в средните училища, и за работодателите, каза Гергана Микова.
 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |