Събития Старозагорски младежи се учат на местно управление

Старозагорски младежи се учат на местно управление

Понеделник, 29 януари 2018 г., 08:23
Размер на буквите
младежи Делян ИвановПо инициатива на народния представител Радостин Танев в Стара Загора се проведе първият модул на форума Смяна на местата – младите реагират. Целта ни е да ви покажем как работят институциите на местно ниво, как се вземат решенията, които променят нашия град, както и да споделим нашия опит, защото от вашето виждане за управление и реализация зависи бъдещето, каза Танев
Каква е структурата на Общината, какви са правомощията, задълженията и отговорностите на кмета и управленския екип, сподели с младежите Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора. Подробности за работата на другата неразделна част от местното самоуправление даде председателят на Общинския съвет Таньо Брайков. Той определи местния парламент като добре работещ, благодарение на различните мнения в него, които чрез диалог водят до добри решения за града като цяло. За посредничеството между община и държава говори областният управител на Стара Загора Гергана Микова. Тя сподели своя опит с  младите хора и спецификата на медиатор, която изпълнява управляваната от нея администрация.
Силен интерес и десетки въпроси предизвика представянето на гледните точки на общинските съветници от различни политически сили Николай Диков, Даниела Лекина, Тунджай Йозтюрк, Митко Маринов и Янко Янков. Старозагорските старейшини разкриха пред младежите дали е трудно да работят за развитието на града заедно. Всеки един от тях представи своето виждане за местен парламент и колко е важно различието, което ги обединява.  Къде е мястото на младите хора в обществено-политическия живот, каква е тяхната роля и какво вълнува средностатистическия човек на възраст от 17 до 28 години стана ясно още по време на събитието. Милена Желева, PR експерт и председател на ПК по култура, туризъм и вероизповедания в ОбС, разказа за участието на гражданите в местното самоуправление и обратната връзка, която спомага „да бъдат част от реалността“ както управляващите, така и избиращите ги.
Симулативна игра „Общински съвет“, в която участниците избраха председател, гласуваха дневен ред, обсъдиха точките в него и положиха клетва, сложи край на първия модул от форума. „Следващият ще бъде изцяло практически, а темите в него ще бъдат от полза на всеки един участник. Желанието ни е да покажем на младите хора как да имат добър публичен имидж и да се грижат за него, как да пишат реч, да говорят пред камера и да защитават тезите си. Ще им дадем и насоките как да познават „фалшивите новини“ и популизма”, информира още Радостин Танев.  
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |