Събития Грипна епидемия обявиха в Старозагорска област

Грипна епидемия обявиха в Старозагорска област

Вторник, 23 януари 2018 г., 15:57
Размер на буквите
РЗИ 2018Регионалната здравна инспекция (РЗИ)обявява грипна епидемия в област Стара Загора и спира учебните занятия за три дни, съобщиха от инспекцията.
Въз основа на продължаващото интензивно увеличаване на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през последните дни и запазващата се тенденция за достигане на епидемични стойности, както и доказаните положителни проби на грипни щамове от лица с вирусни инфекции, считано от 24 януари 2018 г. РЗИ - Стара Загора обявява грипна епидемия за област Стара Загора.
Най-висока заболяемост се регистрира сред възрастовите групи от 0 - 4 и 5 - 14 години.
За прекъсване на епидемичната верига в условията на грипна епидемия и ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип сред учениците, Регионална здравна инспекция - Стара Загора предложи на Регионално управление на образованието – Стара Загора прекратяване на учебните занятия в област Стара Загора за периода 24 – 26 януари 2018 г.
Препоръчва се на лечебните заведения за болнична помощ да преустановят свижданията.
Лечебните заведения за извънболнична помощ - медицинските диагностично-консултативни центрове и центровете за спешна медицинска помощ да разкрият при възможност грипни кабинети, да преустановят работата на женските и детски консултации, да преустановяват провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации да спрат профилактичната дейност.
За недопускане на усложнения на случаите на грип от РЗИ напомнят на всички лечебни заведения, че е важно своевременното започване на лечение с антивирусни препарати.
На населението се препоръчва ограничаване на социалните контакти, болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение и при наличие на симптоми на грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа.
РЗИ - Стара Загора продължава ежедневно да извършва активен надзор над заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |