Събития Пуснаха данъчната декларация с баркод

Пуснаха данъчната декларация с баркод

Понеделник, 15 януари 2018 г., 14:35
Размер на буквите
1НАПГодишната декларация за облагане на доходите с баркод вече е публикувана на интернет страницата на НАП – www.nap.bg, съобщиха от Старозагорския офис на Приходната агенция.
Подаването на декларация с баркод гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки.
От НАП напомнят също, че изпращането на декларация с баркод предполага и по-бързо възстановяване на надвнесен данък.
Най-лесно и бързо формулярите на декларациите за облагане на доходите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офисите на НАП, уточниха от Старозагорския офис.
Всички физически лица, които подадат декларациите си с ПИК или с електронен подпис до 31 януари, ще имат право да се възползват от 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, но не повече от 500 лева. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 януари 2018 г.
От НАП напомнят, че годишните декларации по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане /ЗКПО/, подавани от юридическите лица през 2018 г. ще се приемат само по електронен път. С това изменение отпада и възможността от ползване на отстъпка. Срокът за подаването им остава без промяна 2 април /тъй като 31 март е събота/.
Справките декларациите по Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС), от януари 2018 г. също се подават единствено по електронен път. Първият срок за подаване на декларациите е 14 януари 2018 г.
Тази година годишни данъчни декларации и годишен отчет за дейността не подават данъчно задължените лица, които през за финансовата 2017 г. не са осъществявали дейност по смисъла на Закона за счетоводството.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или на електронна поща Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |