Събития Над 30 млн. тона въглища добиха в Мини Марица-изток

Над 30 млн. тона въглища добиха в Мини Марица-изток

Сряда, 10 януари 2018 г., 16:15
Размер на буквите
1мини добивПрез изминалата 2017 година в Мини Марица-изток са добити 30 337 319 тона въглища, съобщиха от дружеството. Това е с 2 837 319 тона повече от плана за годината, поради преодоляването на форсмажорни обстоятелства- свързани с компенсирането на студения резерв при рекордно ниските януарски температури и на недостига на воден ресурс за производство на електроенергия от ВЕЦ.
Най- голямото българско дружество за открит добив на въглища гарантира сигурността на енергийната система на страната. През 2017 година достигна върхово постижение в добива на въглища при зимни условия - 119 влака на денонощие, без аналог в историята на дружеството.
Изпълнителният директор на Мини Марица-изток Андон Андонов и мениджърският екип благодарят на работещите в дружеството за проявения висок професионализъм през 2017 година, която е 65-тата година в историята му. Гъвкавата политика на управление на мениджърския екип осигури изпълнението на заявките на контрагентите от източномаришките централи. Дружеството приключи годината без просрочени плащания и изпълнява задълженията си към социалните партньори и работещите в него.
Инженерните планове за периода 2018-2020 година имат амбициозни цели и ще подготвят дружеството за развитието му след 2020 година. Мини Марица-изток се нуждае от устойчиво развитие и то е необходимо, за да има стабилност в българската енергетика, допълват от въгледобивната компания.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |