Събития Нов сертификат за жп транспорта получиха в Мини Марица-изток

Нов сертификат за жп транспорта получиха в Мини Марица-изток

Четвъртък, 04 януари 2018 г., 10:00
Размер на буквите
Мини Марица изтокЖелезопътният транспорт на Мини Марица-изток вече е сертифициран като лице, отговорно за поддържането на вагони (ЛОП). Експерти от Изпълнителна агенция Железопътна администрация, ръководени от изпълнителния й директор Веселин Василев, одитираха Системата за управление и поддържане на товарни вагони и материално-техническата и ремонтна база на жп транспорта на Дружеството.
Одитът не откри съществени несъответствия и пропуски. Изпълнителна агенция Железопътна администрация издаде сертификат на Мини Марица-изток ЕАД, за структура, която отговаря за поддържането на товарни вагони съгласно изискванията на Директива 2004/49/ЕО и Регламент (ЕС) № 445/2011. Специалистите от жп транспорта в дружеството в кратък срок създадоха Системата за управление и поддържане на товарни вагони. Регламентираха дейности извършвани от Мини Марица- изток  ЕАД, които до този момент нямаха легитимност, но не отстъпват по качество на работата на специализирани структури, създадени за ремонт и поддържане на подвижен жп състав.
Сертификатът по ЛОП дава възможност на Мини Марица-изток ЕАД да управлява документацията и да извършва ремонт на товарни вагони при пълно съответствие с изискванията на националната и европейска железопътна нормативна база. Създават се условия за икономия на средства, чрез намаляване на поръчките за възлагане на външни организации, в рамките на половин милион лева на година.
Следваща, последна стъпка е дружеството да получи сертификат и за лице отговорно за поддържането на дизелови локомотиви. С получаването му релсовият транспорт на Мини Марица-изток ЕАД ще се утвърди като организация, която притежава, управлява, експлоатира и поддържа подвижен железопътен състав в пълно съответствие с разпоредбите на Закона за железопътния транспорт и с на Директива 2004/49/ЕО и Регламент (ЕС) № 445/2011.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |