Събития Стара Загора отличи изявените си спортисти за 2017 година

Стара Загора отличи изявените си спортисти за 2017 година

Вторник, 19 декември 2017 г., 09:47
Размер на буквите
1Спортист на годината 2017На тържествена церемония, снощи в Оперния театър бяха наградени заслужилите спортисти на Стара Загора за 2017 година.
Отличието Спортист на годината спечели състезателят, номиниран от Спортен клуб по борба Берое - Мариян Димитров. Тази година Димитров извоюва два бронза – от Световното и от Европейското първенство за мъже, както и първо място от Държавния личен шампионат. Наградата му бе връчена от ресорния зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова. Изказвам огромните си благодарности към кмета на общината Живко Тодоров, към всички, които ме подкрепяха, на моите треньори, независимо от победи и загуби – бяха до мен. Пожелавам успех на всички спортисти, които дават всичко от себе си за постигането на високи резултати. Бъдете здрави и изживейте едни щастливи празници, каза спортистът на 2017 година на Стара Загора.
За Най-перспективен състезател за 2017 г. бе избрана Мария Делчева, която е част от Спортния клуб по бадминтон в Стара Загора. През тази година тя има първо място от Държавния индивидуален шампионат за девойки под 19 г., както и злато от Държавния отборен шампионат под 19 г. Делчева е първа в Европейската ранглиста и десета в Световната.Има и квота за Младежката олимпиада през 2018 година в Аржентина. Въпреки че не успя да присъства в залата, за да вземе лично плакета си, поздрав към нея, както и към всички спортисти в града, отправи зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов. Докато имаме толкова много таланти в Стара Загора, градът ни може да е най-спортен завинаги!, подчерта Христов.
Мъжкият баскетболен отбор на Берое, носител на Купата и Суперкупата на България, Купата от Балканска лига и сребро от Националната баскетболна лига, е Отбор на 2017 година. Наградата бе връчена от председателя на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности на Общинския съвет Николай Диков на президента на зелено-белите Васил Кифев В годината, в която бяхме спортна столица на Европа, това за нас е огромно постижение. Този успех нямаше да ни се случи, ако нямахме пълната подкрепа на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров. Така ние всички заедно успяхме да зарадваме старозагорци. Благодаря!, каза Кифев при получаването на наградата.
За мен е чест да връча този приз и да имам възможността да поздравя целия отбор, който ни донесе всички тези положителни емоции, подчерта и председателят на спортната комисия на ОбС Николай Диков. Така се прави истински спорт – с много жар, с много упорство, с много общ труд, допълни той. Треньор на годината е Любомир Минчев, но тренировка не позволи на водача на Берое да присъства на церемонията.
Община Стара Загора отличи за принос за развитието на спорта - големия спортист и двукратен Олимпийски вицешампион по борба  Станчо Колев по случай неговия 80-годишен юбилей и големия старозагорски алпинист Костас Канидис, който наскоро навърши 60 години. Наградите връчи председателят на Общинския съвет Таньо Брайков. Той награди и ветерана от СК Бадминтон Христо Михалев, който бе отличен с Приза за спортни постижения през изминалата година. Плакетът прие синът му Пламен Михалев.
Награди за принос в развитието на спорта - за 70 години спортна стрелба в Стара Загора получи клуб по СС Августа 1992, както и по повод 50 години бадминтон в града - СК по бадминтон. Призовете на Георги Кочеренко и Петър Гицов връчи  народният представител Маноил Манев.
Награди за принос в развитието на ученическия спорт в средното образование връчи зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова на Константин Боев, 1-во място баскетбол момчета и 2-ро място баскетбол момичета,  и Веселин Бонев - 2-ро място в ученически игри момчета бадминтон. Годината бе много успешна, за да се надгражда и занапред основата поставена от Стара Загора – Европейски град на спорта 2017 г всички трябва да инвестираме в подготовката на подрастващите. Това го правят учителите, които награждаваме, защото те са факторите, които спомагат това да се случва. На добър час!, каза зам.-кметът.
Най-младата шампионка на България по блиц, с бронз на ускорен шахмат и вицешампион на класически шахмат за 2017 г. Фабияна Костадинова, която направи и реми със световния шампион по шахмат Анатоли Карпов, получи специална грамота за тазгодишните си успехи и знака на Община Стара Загора от зам.-кмета Иванка Сотирова.
Презентация на големите спортни прояви през годината, както и  събитията за популяризиране на спорта, сложи официално край на кампанията Стара Загора - Европейски град на спорта 2017. По време на церемонията бе представена и първата част на специална книга от ръководителя на екипа й Петър Драгиев. Шампионите разказват е по идея на кмета на Стара Загора и е събрала спортните постижения на старозагорци през годините, разказани в спомени от самите тях.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |