Събития Освободиха Галина Тошева от Съветът на директорите на Мини Марица-изток ЕАД

Освободиха Галина Тошева от Съветът на директорите на Мини Марица-изток ЕАД

Четвъртък, 10 септември 2009 г., 21:28
Размер на буквите

От 8 септември т.г. Съветът на директорите на "Мини Марица-изток" ЕАД е в намален състав от трима членове. Редукцията е във връзка с решение на новия министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, касаещо БЕХ и енергийните дружества с държавно участие. "На заседание на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) на 25 август е разгледана молбата на Галина Тошева за освобождаването й от Съвета на директорите на мините", съобщиха вчера от пресцентъра на най-голямото българско въгледобивно дружество.

Съветът с председател Борис Пеков е взел решение за освобождаването й по взаимно съгласие, като заместник-председател на борда, без освобождаване от отговорност. Решението е вписано в протокол No 39-2009/25.08.2009 г. Прекратяването на договора на Галина Тошева е влязло в сила от 8 септември, когато решението на Съвета на директорите на БЕХ е вписано в Търговския регистър.
Галина Тошева е член на Съвета на директорите на "Мини Марица-изток" ЕАД от 4 юли 2003 година, като от февруари до септември 2005 година е била негов председател. От създаването на мегаструктурата - "Български енергиен холдинг" ЕАД (в чиято структура е "Мини Марица-изток" ЕАД) от септември 2008 г. Тошева е нейн председател.
Редукцията в Борда на мините де юре започна на 12 юли т.г., когато от него бяха освободени инж.Иван Марков и Гочо Христов - дотогава изпълнителни директори на дружеството, пише вестник Старозагорски новини. Решението беше на БЕХ въз основа на изводите на одитен доклад, показващ сериозни злоупотреби и нарушения на финансовата дисциплина, липсата на контрол при изразходването на финансови средства и провеждането и финализирането на процедури по ЗОП. От тогава до 8 септември Бордът на мините беше от 4 души.
След последната редукция в управителното тяло на "Мини Марица-изток" ЕАД остават: изпълнителният директор на дружеството Тодор Тодоров, Ивайло Данаилов и доц.Ботьо Захаринов - преподавател в Минно-геоложкия университет и в Нов български университет. Съветникът на бившия премиер Сергей Станишев - Ивайло Данаилов, ще продължи да бъде председател на Борда.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |