Събития Солисти на Мариинския театър пристигнаха в България, за да участват в Лебедово езеро на сцената на Старозагорската опера

Солисти на Мариинския театър пристигнаха в България, за да участват в Лебедово езеро на сцената на Старозагорската опера

Вторник, 05 декември 2017 г., 11:03
Размер на буквите
Татяна Ткаченко Иван ОскорбинСолистите на Мариинския театър Татяна Ткаченко и Иван Оскорбин пристигнаха в България. Те идват в страната ни, за да участват в спектакъла на балета Лебедово езеро на сцената на Старозагорската опера на 5 декември в рамките на Фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора.
Постановката и режисурата е на Силвия Томова - настоящ ръководител на балетната трупа на Старозагорската операГостуването на солистите на балета на Мариинския театър в Санкт Петербург е по нейна идея, която е прегърната веднага от директора на операта Огнян Драганов и е на прага на своето реализиране. Културата е коспомолитна и няма граница, коментира Томова пред журналисти при посрещането на гостите на аерогара София. Тя отбеляза, че това е голямо постижение не само за трупата в Стара Загора, но и за България, защото присъствието на артисти от Санкт Петербург е голяма чест. 
Томова обясни, че още след последния концерт на маестро Валерий Гергиев  са проведени разговори с него да се започне инициатива за възстановяване на културните контакти между България и Русия и той е приел предизвикателството с открито сърце. Пристигането на солистите на Мариинския театър за Фестивала на оперното и балетното изкуство е със съдействието на председателя на форум България-Русия Светлана Шаренкова.
Почитателите на балета могат да видят  Татяна Ткаченко като Одета-Одилия  и Иван Оскорбин като принц Зигфрид, в Лебедово езеро на 5 декември от 19 часа на сцената на Старозагорската опера. Иван Оскорбин идва у нас след продължителен престой в Китай, където изкуството му е било високо оценено. Половин месец той е гастролирал в тази огромна страна. Двамата с Татяна са се представили неотдавна блестящо и във Владивосток, където са танцували Кармен сюита. Иван Оскорбин се изявява и с други водещи балерини на трупата. Неотдавна Татяна посреща поредния си успех на сцената на Мариинския театър в спектакъла на балета Петрушка. На премиерата присъства и президента на Русия Владимир Путин.
Ткаченко е завършила Руската балетна академия през 2000 г., а в трупата на Мариинския театър е от 2000  г. Лауреат е на наградата Надеждата на  Русия /1998, 2005/. 
Иван Оскорбин е възпитаник  на Новосибирското държавно хореографско училище. Номиниран е за най-добра мъжка роля  за балет да ролята на Конрад в балета Корсар, носител е на златен и сребърен медал на 12-ите и 13-ите  Младежки Делфийски игри на Русия за класически танц /2013,2014/, има диплом от Международния балетен конкурс -Варна през 2014 г.       
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |