Събития С нова площадка зарадваха децата в Змейово

С нова площадка зарадваха децата в Змейово

Четвъртък, 30 ноември 2017 г., 11:00
Размер на буквите
1IMG 2616Нова детската площадка изградена по общински проект финансиран от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) зарадва децата в старозагорското село Змейово. Тя бе открита вчера с тържествен водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от старозагорски свещеници.
Щастлив и развълнуван съм, че успяхме да направим тази площадка за децата. Благодаря на Община Стара Загора за подадената ръка и съдействие за проекта, благодаря и на приятелите от Граждански клуб ЛИПА, които помогнаха за изграждане на оградата, сподели кметът на селото Стоян Трифонов. Той поясни, че по проект оградата на площадката се прави със собствени средства. Кметът благодари на всички участвали в изграждането й. По думите му все още не е поникнала тревата, но се надява, че напролет всичко ще е наред.
Площадката се намира в двора на кметството. По проект тя е на тревна основа. Има катерушки, люлки, пързалка и стена за катерене.
Радвам се, че кметът Трифонов работи в интерес на децата. Пожелавам да довърши площадката, за да има къде да играят и се забавляват малчуганите от Змейово, каза Десислава Нанева, специалист в отдел Образование в Община Стара Загора.
Почти година партньорство на ГК ЛИПА и кмета даде своя реален резултат. Ще продължим и вбъдеще със съвместните прояви, обеща Олег Стоилов, председател на ГК ЛИПА. Той пожела да има още повече деца в Змейово, които да ползват площадката.
Той и кметът Стоян Трифонов прерязаха лентата и откриха новата придобивка. Всички децата, които пристъпиха прага на площадката, бяха поръсени със светена вода за здраве от свещениците.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |