Събития Нова образователна инициатива насърчава младежката активност

Нова образователна инициатива насърчава младежката активност

Петък, 24 ноември 2017 г., 09:43
Размер на буквите
1511180490OGY5На 27.11 (понеделник) от 19:00ч. ще се проведе безплатна лекция на тема Защо има бъдеще в България?. Събитието ще се състои в ZaraLab (гр. Стара Загора бул. Княз Александър Батенберг №28).  
С лекцията се поставя началото на поредица събития от новата образователна инициатива Аз и моят успех. Тя цели да насърчи младежката активност и си поставя амбициозната задача да спомогне за намаляването  на броя на демотивираните българи. Според последните данни хората, които не учат и не работят наброяват 300 000 души.  Те са най-вече млади хора до 29 години, със средно образование, които се издържат от доходите на семейството си.
По време на събитието Защо има бъдеще в България? ще бъдат разгледани кои са основните причини, които пречат на младите хора да се развиват успешно у нас, с какви фактори е свързано заминаването им в чужбина и какви са перспективите за реализация в страната ни.
Лектор на събитието е Венелин Добрев. През 2013 г. той стартира и инициативата Младите успели българи. През 2014-та година започва работа по свой стартъп проект – туристическо мобилно приложение Alternatrip, с чийто екип печелят наградата на публиката на Startup Weekend Varna 2014. В продължение на 2 години е мениджър на една от най-активните младежки организации във Варна, където реализира над 150 безплатни събития за ученици и студенти. В началото на 2016 г. се връща в родния си град Стара Загора, в които работи като като експерт по международни програми и проекти в Агенция за регионално икономическо развитие. Организира изданието  на Europe Code Week за Стара Загора и редица безплатни събития, на които специалисти споделят своя опит с млади хора в различни области.
Лекциятa Защо има бъдеще в България? е подходяща за ученици от 10, 11 и 12-ти клас, но е отворено за посещение от хора във всяка възраст.
Колеги, можете да се свържете с лектора на телефон: 0885 877 636
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |