Събития Споразумение за партньорство между Фестивала Дни на Царибродската шушеница и Фестивала на виното и културното наследство Августиада

Споразумение за партньорство между Фестивала Дни на Царибродската шушеница и Фестивала на виното и културното наследство Августиада

Вторник, 21 ноември 2017 г., 16:24
Размер на буквите
1Цариброд 1Граждански клуб ЛИПА организира посещение на Фестивала Дни на Царибродската шушеница, който се проведе на 17 и 18 ноември в спортната зала на Димитровград, Сърбия. Поканата към клуба беше от организаторите на фестивала - Спортно-туристически център Цариброд, които участваха със щанд в старозагорския Фестивал на виното и културното наследство Августиада 2017 и останаха изключително доволни.
Според организаторите, тазгодишния Царибродски фестивал, който се организира от 2014 г., е е най-мащабния - 200 изложители и над 20 000 посетители. На щандовете, освен именита шушеница (пушено свинско месо, с уникален вкус, подготвено по традиционна рецепта) имаше и други видове месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови специалитети, вина и специални ракии, като прословутата дюлева. На фестивала бяха раздадени отличия за Най-блага царибродска шушеница и най-добре подреден щанд. 30-членната старозагорска група не беше единствената от нашия град. Имаше и много гости от цяла България, които успяха да се насладят на тези самобитни кулинарни изкушения и да се потопят в неповторима атмосфера. Принос към тази атмосфера допринесе и участието на световно известния български фолклорен ансамбъл Мистерията на българските гласове.
На среща с домакините се постигна договореност за партньорство между Фестивала Дни на Царибродската шушеница и Фестивала на виното и културното наследство Августиада, което предстои да бъде подписано.
Динимитровград (Цариброд), Сърбия, кратка справка.
До 1920 г. Цариброд е център на околия в Царство България. Ньойският договор, подписан през 1919 г., изключва района, в който се намира градът, заедно и с други части от България по границата с Гърция, Сърбия, Република Македония и Турция.
Между 1941 и 1944 г. Цариброд е в пределите на България. През 1951 г. е преименуван на Димитровград в чест на Георги Димитров.
Към 2011 г. населението на градът е 10 118 жители, от които близо 54% българи, 28% сърби и 18% други националности.

Информация за участие на Спортно-туристическият център Цариброд във Фестивала на виното и културното наследство Августиада можете да видите тук

 

1Цариброд 2

 

1Цариброд 3

 

1Цариброд 4

 

1Цариброд 5

 

1Цариброд 6

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |