Събития С концерт-спектакъл Пътят на светлината завършиха честванията на Второ основно училище в Стара Загора

С концерт-спектакъл Пътят на светлината завършиха честванията на Второ основно училище в Стара Загора

Петък, 17 ноември 2017 г., 08:30
Размер на буквите
1концерт второ1Залата на Държавна опера – Стара Загора се оказа тясна за всички присъстващи на концерт-спектакъла Пътят на светлината, посветен на 60-годишнината от създаването на Второ основно училище Петко Рачов Славейков и 190 години от рождението на неговия патрон. 
В програмата бяха включени клуб Играя, уча и творя с ръководител Мима Михайлова, приказката Пеперудена магия с учениците от IV Б клас, с ръководител Мара Цонева, както и танцът на подготвителната група с ръководител Магдалена Славова – „Горска пътечка“. С музикални изпълнения се представиха Вокална формация Славейчета с ръководител Даниела Димитрова, както и бившите възпитаници на училището Вяра Иванова, Илиян Косев и Теодор Кръстев, като част от тях бяха подкрепени от Военния духов оркестър на Втора механизирана бригада с диригент Цветомир Василев.
В танцувалното изкуство се откроиха балетните хореографии на Кремена Костова, детска школа Маргаритки с хореограф Радост Младенова – Арабаджиева, Школата за класически танци към читалище Родина с ръководител Снежана Дескова, Шоу-танцът на Карина Русева, Пламен Христов и танцьорите от Клуб по спортни танци Загора Данс, а също и Тракийската импресия, изпълнена от Танцова формация Тракийче при читалище Георги Бакалов с ръководител Росица Христова. Бурни овации получи и съчетанието с лента на златното момиче на Стара Загора – Ася Иванова, която също е възпитаник на училището. Интересно е да се отбележи, че във всяка една от групите или формациите изброени по-горе преобладават Славейковчета, както често наричат възпитаниците на Второ основно. Водещи на спектакъла бяха невероятните Александра Петкова и Християн Величков.
Сърцето човешко има много дати и събития, които напомнят, вълнуват и остават там завинаги. Такъв ден е и 17 ноември, датата на свято признание и преклонение пред Петко Рачов Славейков, поета, книжовника, политика, белетриста, патрон на нашето училище, утвърдило се в годините с успехите на своите възпитаници. С възрожденския дух, с традициите и с богатата история. За 60 години, през класните стаи са преминали много ученици, хора с различни професии днес, със съдби различни, но може би първото нещо, което всеки един от тях е научил от своите учители е любов. Любов към училището, науката, българското, към всяко нещо, с което се захващат, за да постигат успехи. И днес лицата ни грейват!, обърна се към официалните гости, бившите и настоящи възпитаници, учители и родители директорът Милена Желязкова. На тях тя пожела да са здрави, щастливи, да постигат успехи и да пазят винаги добрите спомени от училището. Тя не пропусна и всички спомоществователи, без които инициативите (редица срещи на известни българи с ученици, издаване на юбилейна книга, подреждане на фотоизложба, а също и самият концерт-спектакъл) е нямало как да се случат. 
Събитието уважиха народният представител Борис Кърчев, зам.-областният управител Петя Чакърова, зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, началникът на РУО Татяна Димитрова, началникът на отдел Образование Пенка Чавдарова, председателят на ТД ДАНС Георги Георгиев, обмудсманът Надежда Чакърова, председателят на Училищното настоятелство Румяна Бончева, представители на Старозагорска митрополия, Тракийски университет, учебни заведения от цялата страна и други. 
Кулминационният завършек по повод юбилейните чествания, преминали под мотото Като Второ няма Второ! приключи с изпълнение на емблематичната „Моя страна, моя България“ от Тримата тенори – Борис Луков, Веселин Вачев и Георги Петров, много цветя и десетки поздравителни адреси.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |