Събития Дариха модерно оборудване на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Дариха модерно оборудване на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Четвъртък, 16 ноември 2017 г., 17:05
Размер на буквите
Чилингиров дарениеНа символична церемония днес, с участието на г-н Алесандро Морето, директор на ТЕЦ КонтурГлобал -изток 3, компанията дари съвременен криостат AST 500 на Онкологичния център в Стара Загора, съобщиха от дружеството.
Новата, напълно автоматична апаратура ще осигури бързи и надеждни патохистологични резултати на пациентите по време на самата операция, което е от изключително значение за тяхното правилно лечение. Комплексният онкологичен център Стара Загора, ръководен от д-р Петър Чилингиров, е единственото лечебно заведение от този тип в региона и обслужва населението на четири области – Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали. Само за първите девет месеца на 2017 година общият брой преминали лежащо болни през центъра е повече от 4000. Наличният в момента криостат е единствен за онкологичния център от 1999 година насам и поради голямото натоварване вече е амортизиран.
Проектът е част от програмата за корпоративна социална отговорност на КонтурГлобал Марица -изток 3 и цели да осигури достъп на нуждаещите се до качествено и модерно лечение на онкологичните заболявания.
Новият апарат ще надгради наличната в лабораторията ни апаратура и ще подобри значително нашата работа, осигурявайки възможност за много по-детайлни и качествени изследвания. Това определено е в полза на правилното и точно диагностициране, и от там и за подобряване на цялостния лечебен процес. Целият екип на центъра оценява високо този благороден акт на съпричастност и подкрепа!, благодари д-р Чилингиров.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |