Събития Румен Петков не заченал нова лява партия на Баните?

Румен Петков не заченал нова лява партия на Баните?

Понеделник, 01 февруари 2010 г., 22:12
Размер на буквите

Бившият вътрешен министър Румен Петков, за когото бившият шефът на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов разпространи в неделя информацията, че е организирал на 15 януари сбирка на Старозагорските минерални бани с ексдиректори на ОД на МВР от страната, уволнени от сегашния министър Цветан Цветанов, с цел политически проект - създаване на нова лява партия с лидер президента Георги Първанов, е била по лична инициатива, без политически подтекст.

Това впечатление сподели пред вестник Старозагорски новини областният председател на БСП Трифон Митев.
"Считам, че това е било лична инициатива на Румен Петков, който още преди около два месеца изказа намерението да се срещне с бивши свои колеги и подчинени от вътрешното министерство. Не мисля, че става дума за създаването на нова лява партия, която да е проект за следпрезидентския мандат на Георги Първанов. Просто лична среща, никаква политика", каза по този повод Трифон Митев.
В неделя ексразузнавач No 1 каза в предаване на Нова тв, че Румен Петков се е заел със създаването на новата президентска структура, използвайки богатия си организационен опит в БСП. Според Бриго Аспарухов в средата на януари Румен Петков е организирал дискретната среща на Старозагорските бани, най-вероятно в хотел "Армира", който старозагорци свързват с бившия социален министър Емилия Масларова. Срещата е била организирана и със съдействието на бившите заместници на Румен Петков в МВР - Камен Пенков и Раиф Мустафа. Самият Бриго Аспарухов коментира пред Нова тв, че "Това не е конспирация и всеки може да намери своя нов път". "БСП вече е странична уличка, а президентът иска да излезе в по-широко ляво пространство", каза още той.
Вчера не стана ясно дали на сбирката на Старозагорските бани е бил поканен и дали е взел участие бившият директор на ОД на МВР Тончо Михайлов - неговият мобилен телефон бе включен на гласова поща. Михайлов бе отстранен от поста в началото на месец септември м.г. от новия министър Цветан Цветанов.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |