Събития Откриха юбилейна изложба на Второ основно училище П. Р. Славейков в Стара Загора

Откриха юбилейна изложба на Второ основно училище П. Р. Славейков в Стара Загора

Сряда, 15 ноември 2017 г., 15:57
Размер на буквите
изложба ВтороВ навечерието на патронния празник-  17 ноември, Второ основно училище Петко Рачов Славейков подреди юбилейна фотодокументалнa изложба  под наслов Училището днес – с духа на Славейков. Тя бе открита в Кестеновата алея в парк Пети октомври от директора на училището Милена Желязкова и началника на отдел Образование в Община Стара Загора Пенка Чавдарова в присъствието на гости, учители и ученици.  
Изложбата е част от инициативите, посветени на 60-годишнината на Второ основно училище и 190 години от рождението на патрона му, които се отбелязват през тази година.
Изложбата чрез езика на фотосите разказва за  нашето ежедневие, за емоциите и вълненията на учители и ученици, които създават днешната история на едно от най-емблематичните образователни огнища на Стара Загора. Благодарение на усилията и вдъхновението на учителският колектив Второ основно е водещо в областта и страната – на 46 място в България и на второ в област Стара Загора от 1778 училища.  От дълги години училището е учебна база за провеждане на практика и Държавни изпити на студентите от Педагогически факултет при Тракийския университет, каза при откриването директорът Милена Желязкова. Искам да благодаря на всички, които творят и създават днешния ден на Второ основно училище, както и на УС, на Училищното настоятелство и Обществения съвет за подкрепата. Нека да работим с вдъхновение и отдаваме сили за просперитета на Второ основно училище, да продължим възрожденските традиции на нашите предци и бъдем достойни наследници на патрона ни Петко Рачов Славейков, допълни Желязкова.
На изложбата могат да се видят фотографиите на ръководителите на училището през годините, учителския колектив, както и „златните” ученици, донесли слава не само на Второ, но и на Стара Загора. Показани са снимки от изяви на детските формации, които се занимават с театрално и песенно изкуство. Има снимки на малките художници от специализираните паралелки, представен е училищният вестник „Искрици“, както и спортните постижения на възпитаниците на старозагорското училище. В изложбата са представени и благотворителни изяви на Второ основно училище, множество инициативи и срещи, организирани през 2017 г. по повод годишнините.
Пенка Чавдарова поздрави ръководството,учителите и учениците с настъпващия празник и отбеляза, че тяхната инициативи е вдъхновяваща.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |