Събития Общо 326 сигнала са подадени до националния омбудсман от Старозагорско

Общо 326 сигнала са подадени до националния омбудсман от Старозагорско

Понеделник, 13 ноември 2017 г., 09:36
Размер на буквите
Мая Манолова и Живко ТодоровОт Старозагорска област са подадени 326 казуса към националния омбусман през тази година.Приключили сме работа по 252 от тях. Разбира се, имаме и нови след срещите тук, като определено некоректността при работодателите, съдебните изпълнители, банковите кредити, социалните и здравните права са най-често срещаните теми в разговорите ми с хората. Имаме оплакване от състоянието на пътищата в община Братя Даскалови, съобщи националният омбудсман Мая Манолова в Стара Загора. Тя участва в съвместна пресконференция к кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, местния омбудсман Надежда Чакърова и областния управител Гергана Микова. Екипът на Манолова проведе 11 приемни в общините от старозагорския регион по покана на Надежда Чакърова.
Благодаря на националния омбудсман за съвместната ни работа до момента. Мая Манолова даде съдържание на институцията, която представлява, защото показа активност и действия в името на хората, каза кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров на съвместна пресконференция с националния обществен посредник Мая Манолова, местният омбудсман Надежда Чакърова и областния управител Гергана Микова. Екипът на Манолова проведе 11 приемни в общините от старозагорския регион, а поканата за посещението бе на Надежда Чакърова.
Тодоров подчерта, че институциите не винаги успяват да отговорят на интересите на хората, затова е нужно администрирането – местното и националното, да бъде по-гъвкаво.  Специално поздравявам екипа ви за инициативата, с която се промени законодателството, в частта за частните съдебни изпълнители (ЧСИ). В доста случаи те използваха дори неморални действия спрямо хората, което не трябва да се случва изобщо. Община Стара Загора също пострада от подобни действия и своеволия на ЧСИ, които превишават правомощията си и тълкуват законите само в своя полза, допълни Тодоров. Той отново припомни един от основните проблеми на кметовете – липсата на достатъчно правомощия за глобяване на нарушители по Закона за движение по пътищата. Това е нещо, което се опитваме от доста време да направим, да го прокараме в Народното събрание, защото в момента, в малките населени места, шофьорите не спазват ограниченията, а полицията не може да бъде навсякъде. Там липсват камери, които да спомогнат за ограничаване на нарушенията, а това би се случило, ако кметовете могат да глобяват и събират средствата, определи той. Живко Тодоров подчерта, че по този начин гражданите ще се чувстват по-спокойни, а и войната на пътищата би се ограничила.
На местно ниво, проблемите, с които хората се обръщат към обществения посредник са казуси свързани с етажната собственост, злоупотреба с лични данни и други. Скоро ще бъде активен интернет сайт, който ще дава възможност за още по-лесна комуникация, подчерта местният обществен посредник Надежда Чакърова. 
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |