Събития Стартира благотворителната инициатива Децата за децата

Стартира благотворителната инициатива Децата за децата

Вторник, 07 ноември 2017 г., 10:17
Размер на буквите
ГогоНа 7,8 и 9 ноември 2017 г. в три старозагорски детски градини ще се проведе благотворителната инициатива Децата за децата.
Детска градина No7 Светулка за трета поредна година, а от тази и със съмишленици – ДГ No3 Ян Бибиян и ДГ No 20 Мир се включваме в инициативата на американската фондация Imagination Fondation под надслов Картонено предизвикателство. Това съобщи директорът на светулките Деляна Караиванова. Трите образователни институции и родителските им общности ще подкрепим детската креативност, която е първата стъпка към иновативността и големите открития, които движат света напред. Ръка за ръка с това, ще научим децата си на благотворителност и подпомагане на нуждаещите се деца от града ни. Вярваме, че дарителството ще ни направи по-добри и ще ни накара да се чувстваме по-пълноценни личности, каза г-жа Караиванова.
Децата за децата е каузата, за която екипите на трите детски градини отправят своята покана към възпитаниците си, техните родители и обществеността, да се присъединят към инициативата в определените за това места в детските заведения.
Официалното откриване е на 07.11.2017 г. от 17:00 ч. едновременно в ДГ Светулка, ДГ Ян Бибиян и ДГ Мир. Събитията ще се провеждат в трите последователни дни все от 17:00 ч.
Как се провежда Картоненото предизвикателство?
Участниците, деца от всички възрастови групи, разгръщат въображението и мечтите си, генерират идеи, правят проекти и майсторят играчки заедно със своите родители, баби, дядовци, братя и сестри от празни картонени кутии, велпапе кашони, използвани картонени опаковки и всякакви други материали за рециклиране. В продължение на три дни във всяка градина тече процесът на креативна игра с конструираните и изработени забавни играчки, замъци, роботи, пиратски кораби и всичко подсказано им от тяхното необятно въображение. В Деня на игрите малките творци не само се събират, за да представят своите изобретения и да се забавляват, а и да се научат да даряват на деца в нужда.
За да участват в Картоненото предизвикателство малчуганите трябва да пуснат парички в специалните касички.
Каузата е Гого!
Четиригодишният Георги Стоилов от Стара Загора се нуждае от средства за трансплантация на стволови клетки в Турция и последваща непрекъсната рехабилитация, за да се пребори с поставената диагноза Детска церебрална парализа.
Организаторите апелират към човещина и оказване на финансова подкрепа.
Банка: Райфайзен Банк,
Сметка в лева:BG92RZBB91551007104020
Титуляр: Георги Тянков Стоилов
PayPal: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
В посочените дни Гого ще гостува в трите детски градини и ще спечели много нови приятели.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |