Събития В ТЕЦ КонтурГлобал Марица-изток 3 отвориха врати за деца на служители

В ТЕЦ КонтурГлобал Марица-изток 3 отвориха врати за деца на служители

Четвъртък, 02 ноември 2017 г., 13:56
Размер на буквите
деца в ТЕЦПовече от 600 деца от цялата страна посетиха компаниите, в които работят техните родители в рамките на националната инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – Гордея се с труда на моите родители, съобщиха от КонтурГлобал Марица-изток 3.
Това е дългосрочна национална програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, и нейната основната цел е да покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява. В рамките на проекта, децата научават много нова информация, полезна за тяхната обща култура и бъдещото им кариерно ориентиране, изгражда се позитивна и емоционална връзка между семействата на служителите и компанията и, не на последно място, служителите придобиват самочувствие и удовлетвореност от признанието, което получават за своята работа. В тазгодишната издание взеха участие общо 22 компании от цялата страна.
За пета поредна година в инициативата се включи и КонтурГлобал Марица- изток 3. Компанията е един от основоположниците на проекта и взема участие в него от самото му създаване през 2013-та година. В деня на народните будители ТЕЦ КонтурГлобал Марица- изток 3 отново отвори вратите си и посрещна децата на своите служители.
Почти 50 малчугана на възраст от 4 до 16 години посетиха електроцентралата, за да се запознаят с професиите на мама и тате, както и да научат как се произвежда електроенергия.
Децата, които електроцентралата гостоприемно прие, бяха разделени на три възрастови групи. По интересен и увлекателен начин им бяха представени подробности за различни професии - какво означава да бъдеш системен инженер и специалист по ефективност и каква е тяхната роля в процеса на електропроизводство, какво работи лаборантът и как се правят различните химични анализи в лаборатория, какво означава да бъдеш еколог и защо опазването на околната среда е толкова важно, каква е ролята на пожарникаря в една електроцентрала – това са само част от нещата, които децата научиха по време на престоя им в ТЕЦ-а. Младежите имаха възможност да посетят работните места на своите родители, за да се запознаят с ежедневните им задължения, както и да видят основните съоръжения в електроцентралата.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |