Събития Провериха зимното поддържане на Хаинбоаз

Провериха зимното поддържане на Хаинбоаз

Четвъртък, 02 ноември 2017 г., 10:14
Размер на буквите
1зимна техникаОбластният управител Гергана Микова и зам.- областният управител Димитър Драчев инспектираха внезапно два опорни пункта – над Гурково и Младежки дом Гурково, за да проверят готовността на фирмите за зимния сезон. Директорът на Областно пътно управление Илия Златев също присъства на проверката.
За почистването и поддържането на прохода през зимния сезон отговаря Пи Ес 2014-Стара Загора. Според оперативния план за поддръжка, в двата опорни пункта трябва да се намират в готовност за работа 1 роторен снегорин, 2 снегорина, 6 комбинирани машини, 1 автомобил за разпръскване на химични вещества и 2 товарачни машини. Инспекцията установи, че цялата необходима техника – общо 12 машини, е в наличност. Проверка на документите на машините от страна на Пътна полиция, Казанлък, показа, че всички са преминали прегледи и са в изправно състояние.
В момента в двата пункта има складирани общо 1200 т пясък и 1000 т сол. От поддържащата фирма гарантираха , че ако зимата се окаже отново тежка и продължителна, за прохода ще бъдат доставени допълнителни количества.
Шефът на Пътна полиция Казанлък, инспектор Тодор Николов обясни, че тази година при много тежки метеорологични условия с обилни снеговалежи проходът Хаинбоаз ще бъде затварян за няколко часа, докато се обработва и разчиства от снега пътната настилка. Така до минимум ще се намали възможността автомобили да закъсват на пътя и да създават още по-големи затруднения за фирмите, които се грижат за зимната поддръжка.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |