Събития Напомнят за деклариране на код по ЕКАТТЕ от работодателите

Напомнят за деклариране на код по ЕКАТТЕ от работодателите

Понеделник, 30 октомври 2017 г., 10:40
Размер на буквите
НАП Остават два дни до изтичане на крайният срок /31 октомври/, който задължава работодателите да декларират код по Единния класификатор на административно-териториалните и териториалните единици /ЕКАТТЕ/ на населеното място по месторабота на наетото лице, за всички действащи трудови договори, сключени преди 1 април 2017 г. , напомнят от Старозагорския офис на Националната агенция за приходите.
Измененията в нормативната уредба, с които се въвежда код за населено място за съответното работно място и се локализират заетостта и заплащането на труда по населени места, са поискани от представителите на бизнеса в лицето на Българската стопанска камара /БСК/ още през 2011 г. В интернет страницата си от организацията посочват, че благодарение на промените в наредбата се осигурява възможност за събиране на липсваща своевременна и актуална информация за прилагане на процедури, фактори и показатели за определяне на минималната работна заплата за страната в съответствие с т.н. специфични препоръки на ЕК, вкл., актуални данни за средните работни заплати и заети работни места по икономически дейности по населени места и общини.
При всяка промяна на работното място на лицето в друго населено място, с която се променя кодът по ЕКАТТЕ, работодателят е задължен да подаде ново уведомление по чл. 62, ал. 5 от КТ, с което да декларира новия код по ЕКАТТЕ, като в поле „тип на документа“ се посочва индекс 2. Срокът за подаване на уведомлението е тридневен, считано от датата на промяна на работното място.
В случаите, когато лицето изпълнява трудовите си задължения в повече от едно населено място, както и в други случаи, когато не е възможно да се определи код по ЕКАТТЕ, в поле 15 от уведомлението се попълва код 00000.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |