Събития Представянето на книгата Като Второ няма второ

Представянето на книгата Като Второ няма второ

Петък, 27 октомври 2017 г., 14:49
Размер на буквите
vtoro 1На 30 октомври /понеделник/ от 18 часа в залата на РБ Захарий Княжески ще бъде представена книгата Като Второ няма второ, отпечатана в Издателство Гео Милев и  посветена на 60 годишнината на Второ основно училище П.Р.Славейков. Издаването на книгата е идея на директора на училището Милена Желязкова, подкрепена е от Училищното настоятелство и е творческа работа на издателски колектив начело със съставителя, автор и редактор Нели Филипова, дългогодишен професионален журналист, кореспондет на в. Труд, на редактора Петър Драгиев, също журналист и главен редактор на в. Бизнес поща,  на преподавателите в училището Соня Рачева, Маргарита Банова, Таня Конярска и др. На 330 страници, историята на училището е разказана през погледа на директори, учители и ученици. Избрахме да предадем духа на Второ в годините през живите спомени на тези, които са свързани с него. Факти всеки може да намери на много места, но емоцията е тази красива енергия, която всеки е споделил на страниците.
Работата върху книгата ме срещна с много интересни хора - професор в Канада, академик в София, все бивши възпитаници на Второ основно училище. На страниците има и много приятни изненади като например лично творчество на учители от школото - споделя Нели Филипова, съставител на книгата.
Държите в ръцете си книга, написана със сърцето на всеки един от нас. Педагозите, които с вдъхновение и всеотдайност даваме знания, умения и житейски мъдрости на поколения свои ученици. Учениците, които прекрачват с плахи стъпки училищния праг и излитат след години – знаещи, умни и готови за нови полети в науката и живота. Родителите, които заедно с нас се вълнуват и изстрадват всеки успех на училището и учениците, помагат безрезервно за просперитета на училището в името на децата и тяхното бъдеще. Приятелите на Второ основно училище Петко Рачов Славейков, без чиято подкрепа и съдействие не бихме могли да създадем по-добри условия за учение на нашите възпитаници и да постигнем успехи в учебния процес. Повод да се съберем заедно на страниците на книгата Като Второ няма второ“ е отбелязването на 60 години от създаването на Второ основно училище П.Р.Славейков и 190 години от рождението на патрона ни. Поради ограниченото време за подготовката и, книгата не претендира за пълнота. Ще се радваме, ако наши възпитаници се свържат с нас на тел.042 63 92 58, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Защото историята на училището продължава. Тя ще бъде дописвана от новите поколения, които идват под крилото на Второ основно училище Петко Рачов Славейков - казва на последната страница на книгата Милена Желязкова, директор на Второ основно училище.

 

 

vtoro 2

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |