Събития „КонтурГлобал Марица-изток 3“ стана общински благодетел на годината

„КонтурГлобал Марица-изток 3“ стана общински благодетел на годината

Сряда, 25 октомври 2017 г., 10:09
Размер на буквите
КонтурГлобалПо време на Дванадесетата годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), бяха връчени годишните награди на сдружението за активни общини и организации, подкрепящи местните общности.
Благодарение на номинацията на Oбщина Гълъбово енергийната компания „КонтурГлобал Марица-изток 3“, собственик на едноименната топлоцентрала, бе отличена с награда „Дарител на общините“ за 2017 г. в категория „Подкрепа за малки общини“.
Американската компания и Община Гълъбово от години си сътрудничат успешно по редица проекти, свързани с подобряване на стандарта на живот на жителите на града. Според подписаното дългосрочното споразумение ежегодно се осъществяват социални проекти на стойност до 500 000 лв. с цел подобряване стандарта на живот на местната общност.

 Именно по това споразумение през 2016 г. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ завърши основния ремонт на спортна зала „Енергетик“ на стойност 714 398 лв. Спортната зала е център за провеждане на всички спортни мероприятия в общината, но не е била ремонтирана от построяването си и преди старта на проекта е в окаяно състояние.

В обновената зала вече се провеждат множество спортни събития, сред които и два от най-значимите турнири от спортния календар на Общината - Регионалното състезание за хора с увреждания, което ежегодно събира над 130 участници и е единствено по рода си в страната, и Международният турнир по борба свободен стил за момчета „Злати Д. Ройдев“.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |