Събития Ученици от СУ „Иван Вазов” участваха с постер в QED’17 ЮНЕСКО - Международна конференция на тема „Децата в дигиталната ера”

Ученици от СУ „Иван Вазов” участваха с постер в QED’17 ЮНЕСКО - Международна конференция на тема „Децата в дигиталната ера”

Сряда, 25 октомври 2017 г., 09:02
Размер на буквите
Без имеЕкип ученици от 10а клас в СУ „Иван Вазов” гр. Стара Загора участваха с постер в QED’17 ЮНЕСКО - Международна конференция на тема „Децата в дигиталната ера”. Благодарение на екипа на секцията „Образование по математика и информатика” към ИМИ на БАН в лицето на акад. Петър Кендеров, проф.Тони Чехларова и доц. Жени Сендова и договор с БАН по ПМС №347, т.5 в) от 08.12.2016 г., Дейност „Въвеждане на съвременни методи в образованието и работата с младите таланти“ постерът на учениците от СУ „Иван Вазов” стана реалност и бе представен на конференцията.
Събитието се проведе под патронажа на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО, на Мария Габриел, Еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество и на Ева Майдел, евродепутат, член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO).
Партньори на форума са Министерството на образованието и науката, Институтът по математика и информатика - БАН, Представителството на Европейската комисия в България, Българската стопанска камара, Британският съвет - България, Фондация "Право и интернет", Клъстерът „София - град на знанието” и WebIT.
QED (Quality in Education - Качество в образованието) се организира от 2011 г. след всеки EDUsummIT и има за цел да представи резултатите от глобалните срещи на високо равнище по информационни технологии в образованието. По този  начин се оказва положително въздействие върху образователните системи на местно, регионално и международно ниво. 
Традиционно домакин на QED е Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Главен организатор на QED е Катедрата на ЮНЕСКО „ИКТ в библиотечните науки, образованието и културното наследство“ при УниБИТ. 
С темата „Децата в дигиталната ера“, конференцията QED’17 е своеобразно надграждане на започналата преди 32 години в България инициатива „Децата в информационния век“.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |