Събития Техническият колеж в Казанлък посрещна първите студенти

Техническият колеж в Казанлък посрещна първите студенти

Вторник, 24 октомври 2017 г., 15:02
Размер на буквите
1откриване колежКато сбъдната мечта на поколения казанлъчани посочи откриването на Техническия колеж в Казанлък кметът на общината Галина Стоянова. Тя благодари поименно на всички съпричастни през годините за каузата, припомни трудностите и съпротивата, през които е преминала реализацията на идеята и похвали казанлъшкия бизнес като последователен в желанието и потребността си да изгражда кадри за фабриките на Казанлък.
За силната подкрепа Казанлък да има Технически колеж кметът благодари и на Областния управител Гергана Микова и връчи благодарствена грамота на вицепремиера Валери Симеонов. Заместник министър-председателят на Република България поздрави записалите се над 80 студенти и определи факта, като показателен за това, че Казанлък има необходимия потенциал, че бизнесът стои зад тях и той ще поеме своята тежест по отношение на създаването на висококвалифицирани инженерни кадри.
Тържественото откриване на Техническия колеж-Казанлък към Технически университет-София започна с водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, в съслужие с казанлъшки духовници. Старозагорският владика благослови начинанието и всички съмишленици в началото на първата академична година в Града на розите, а на студентите пожела: Бъдете здрави, благоуспешни и с интерес изучавайте науките.
Добре дошли в 230-хилядното семейство на Технически университет – София!, приветства първите студенти от Казанлък проф. Георги Михов, ректор на Техническия университет в София.
Директорът на Техническия колеж в Казанлък проф.Ивайло Ганев отбеляза, че Казанлък, наред с историческия си принос и емблемата на българската роза, винаги е бил мощен индустриален град и затова мястото на Техническия колеж е именно в този град. Проф.Ганев изрази удовлетворението си, че в учебното заведение ще бъде прилаган нов подход на образование, тясно свързан с икономиката, с учебен процес в реална производствена среда и пожела успех на първокурсниците.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |