Събития Затягат мерките срещу неизправните длъжници за вода в Стара Загора

Затягат мерките срещу неизправните длъжници за вода в Стара Загора

Четвъртък, 19 октомври 2017 г., 12:24
Размер на буквите
1ВиК центърНа всички клиенти с висящи задължения към Водоснабдяване и канализация Стара Загора ще бъде прекъсвано водоподаването до уреждане на взаимоотношенията. Това заяви инж. Еньо Енев, зам.-управител на дружеството. Той напомня на гражданите, че всеки опит да бъде повредено съоръжение на дружеството с цел кражба на вода или пък заобикаляне на забрана за водоползване, представлява закононарушение и се преследва от Наказателния кодекс, за което са предвидени строги санкции – до 5 години лишаване от свобода и глоба в размер до 20 000 лв.
Динамиката на икономическите процеси в страната поставя непрекъснато нови изисквания и предизвикателства пред икономическите субекти. В частност това се изразява в необходимоста от перманентно нарастването на усилията им да поддържат темповете на технологично развитие, за да запазят статуса си на равноправни участници на пазара. Този феномен в пълна степен намира своето отражение и в структурите на ВиК ЕООД – Стара Загора.
В това отношение ръководството на Дружеството напълно осъзнава своите отговорности за перманентно надграждане на постигнатото – както в организационно, така и в технологично отношение. Старозагорци помнят времето на водният режим – анахронизъм, който беше решен още преди няколко години с кредит на Европейската банка за развитие и възстановяване. В същото време фирмата ни непрекъснато инвестира и в нова техника и технологии с цел подобряване качеството на услугите, които предоставяме на нашите клиенти, коментира Енев.
По думите му за всичко това са необходими финансови средства за инвестиции, затова се полагат максимални усилия за увеличаване събираемостта на дължимите суми от клиенти.
В момента се въвеждат промени в работните процеси по събирането на просрочените задължения, които предвиждат по-кратки срокове на предаване на съд на неизправните длъжници.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |