Събития Консултанти по библиотерапия се събират в Стара Загора

Консултанти по библиотерапия се събират в Стара Загора

Четвъртък, 19 октомври 2017 г., 12:20
Размер на буквите
1библиотека Захарий КняжескиПърва национална среща на консултантите по библиотерапия ще се проведе в Регионална библиотека Захарий Княжески на 24 и 25 октомври.
Основните цели на форума са да се представят иновациите в областта на библиотерапевтичното консултиране, да се споделят добри практики и опит и да се обменят идеи за бъдещото развитие на библиотерапевтичното консултиране в България. Организатори са Регионалната библиотека в Стара Загора, Българска библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България” и Фондация Институт за съвременна психология. Срещата е отворена както за консултанти по библиотерапия, така и за всеки, който работи или проявява интерес към темата.
Проектът Обучение на библиотекари за предоставяне на иновативна услуга за приемни родители, деца и семейства в риск на Регионална библиотека Захарий Княжески, финансиран през 2015 г. от Фондация Глобални библиотеки – България, постави основите на библиотерапевтичното консултиране в България. Като резултат от този проект през 2016 г. фондацията издаде първият Наръчник за консултанти по библиотерапия (библиотекари).
Досега в национален мащаб има сертифицирани над 150 консултанти по библиотерапия чрез Центъра за продължаващо образование на библиотекари към Българската библиотечно-информационна асоциация. Така основите на библиотерапевтичното консултиране у нас са поставени. Обучените досега библиотекари в метода на библиотерапията вече провеждат първите си консултации и през личния си опит се убеждават, че библиотерапията е един изключително достъпен и работещ метод за подкрепа.
По време на форума над 50 библиотекари от обществени и училищни библиотеки от страната, книжари, университетски преподаватели и представители на НПО сектора ще изслушат доклади, свързани с тенденциите, развитието или прилагането на библиотерапията в страната и чужбина, ще споделят опит и дискутират работа с конкретни случаи и работа с групи от деца или възрастни.
Материалите от срещата ще бъдат публикувани на сайта на РБ Захарий Княжески – Стара Загора и в сборник.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |