Събития Един съботен следобед в Операта със Севилският бръснар

Един съботен следобед в Операта със Севилският бръснар

Сряда, 18 октомври 2017 г., 12:18
Размер на буквите
deca operaВреме за музика за цялото семейство, Безплатни билети за децата
На 11 ноември, събота, от 16.00 часа, Държавна опера Стара Загора ще представи на своята сцена комичната опера на Джоакино Росини Севилският бръснар с участието на блестящ солистичен състав, оркестъра, хора и балета на Държавна опера-Стара Загора. Режисьор на постановката е Славчо Николов. Спектакъла ще дирижира Димитър Косев.
Специалното издание на Държавна опера-Стара Загора Един следобед в операта е предназначено за фамилни посещения. Вниманието е насочено изцяло към децата, които тази събота /11 ноември/ придружават своите родители безплатно на оперно представление. Докосването до класическата музика чрез семейството е най-прекият път, на който всеки малчуган може да стъпи. А за да стане още по-лесно, Държавна опера-Стара Загора избира операта Севилският бръснар. Жизнерадостният сюжет на операта интригува и забавлява със своите забавни любовни истории и непредвидими весели недоразумения, грабва със своите запомнящи се и искрящи мелодии, арии, дуети и ансамбли-шедьоври.
През новия си творчески сезон Държавна опера-Стара Загора ще разширява и обогатява своя съботен оперен и балетен следобед с различни и атрактивни заглавия, специално подбрани за семейни и групови посещения, за зрители от различни възрасти.
Билети на преференциални цени могат да бъдат закупени от касите на Държавна опера-Стара Загора
От новия творчески Сезон 2017/2018 г. Държавна опера-Стара Загора дава възможност на всички ученици в средна и гимназиална степен да посетят безплатно генералните репетиции на своите представления. Посещенията може да се съчетаят и с беседа за Опера Стара Загора и разходка из административна част, сцена и фоайета. Специално писмо-покана директорът на Държавна опера-Стара Загора изпрати до всички директори на старозагорските средни училища и гимназии, до Регионално управление на образованието и Община Стара Загора. Посещенията на репетиции могат да са в помощ на учителите по музика, часове по литература, история на музиката, различни извънурочни занимания и др.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |