Събития Новият обществен посредник на Стара Загора встъпи в длъжност

Новият обществен посредник на Стара Загора встъпи в длъжност

Понеделник, 09 октомври 2017 г., 15:28
Размер на буквите
нов омбудсманОбществен посредник за община Стара Загора от днес e Надежда Чакърова – Николова. Символично тя прие ключовете от офиса, от досегашния омбудсман Павлина Делчева.
Официалното представяне на Надежда Чакърова - Николова направи председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, в присъствието на председателя на Временната комисия по избор на нов омбудман и общински съветник Милена Желева и медиите. Той пожела успешен мандат и напомни, че няма рецепти в работатат на омбудсмана, всеки един въпрос ще изисква специално внимание и отношение.
Поемайки длъжността заявявам, че ще следвам принципите на хуманността, справедливостта, безпристрастността и обективността при решаването на всеки казус. Ще надграждам постигнатото дотук и ще положа усилия институцията, която представлявам, да е надежден гарант за спазването на правата и интересите на гражданите, каза Надежда Чакърова-Николова. Администрациите трябва да работят за всеки един отделен човек, а тяхната дейност трябва да е в синхрон със спазването на законовите разпоредби и в полза на гражданите. Убедена съм, че когато има правилен и градивен диалог между различните страни – то тогава работата на обществения посредник ще бъде изпълнена добре, допълни още тя. По думите и целта е една-добруването на хората от Стара Загора.
Горда съм, че институцията, която представлява общественият посредник, в Стара Загора бе затвърдена. В рамките на тези осем години, в които работих, нямаше сериозни конфликти и  спорове какво точно и как върши омбудсманът, каквито имаше в национален мащаб. За пореден път Стара Загора показа, че тук се работи добре, подчерта досегашният омбудсман Павлина Делчева. Тя се обърна и към новоизбрания посредник  с думите – Бъдете мъдра, смела, сэс здрави нерви, имайте търпение и никога не губете чувствителност за спазването на човешките права
Надежда Чакърова-Николова бе избрана с решение на Общинския съвет на 28 септември 2017 година. Тя е магистър по финанси в УНСС София. Има над 20-годишен стаж в тази област. Владее немски и английски език. Председател е на Зонта клуб - Стара Загора.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |