Събития Дигитален октомври готвят в Стара Загора

Дигитален октомври готвят в Стара Загора

Понеделник, 09 октомври 2017 г., 10:35
Размер на буквите
дигитален октомвриТри събития за графичен дизайн и програмиране за младежи ще се проведат в Стара Загора,информираха от ZaraLab. И трите са с дигитална насоченост. Всички те са предназначени за младежите на града, но са отворени и за посетители от всякаква възраст. Целта им е да представят разнообразни възможности за развитие в дигиталната сфера, които да помогнат на хората да се насочат към по-конкурентните сфери на икономиката на бъдещето.
На 14.10 (събота) oт 10:00 в ZaraLab ще се проведе събитието ZaraDesign Forum, което се организира от местната общност от графични дизайнери, дигитални артисти и интериорни и екстериорни дизайнери ZaraDesign.
Това е първото публично събитие на групата, в което са поканени експерти от цялата страна. Форумът ще се състои от общо пет лекции в различни тематики, а именно: Изкуство в градска среда, архитектура и интериорен дизайн, графичен дизайн, илюстрации - традиционни и дигитални и 3D дизайн и 3D oбработка на файлове и елементи.
На 16.10 (понеделник) стартира дъглосрочен безплатен курс по iOS програмиране за напълно начинаещи на програмният език Swift. Курсът ще е в две части, като първата ще цели запознаване с базовите концепции в езика и неговите специфики. Лектор е Станислав Димитров. Той е възпитаник на Софтуерния университет и се занимава с програмиране от 3 години. Последната година и половина разработва приложения за iOS платформата.
Tретото събитие е вече познатото на старозагорци Zara Code Week, което намира своето второ издание на 21-22-ри октомври. В двата дни ще се проведат осем лекции със специалисти в IT бранша, които ще азпознаят аудиторията с различни програмни езици. Желателно е всички присъстващи да си носят персонални компютри. Идеята на инициативата е да популяризира професиите в бранша на информационните технологии сред хора, които нямат никакъв опит в областта на програмирането. Идеята е тези умения да станат по-популярни и по-малко тайнствени и да се организират срещи между хора с учебна цел. Целта ни е да привлечем ученици,студенти, родители, учители, предприемачи за участие в прояви и уроци по програмиране и свързани с него умения  Партньор на събитието е европейски информационен център Европа Директно Стара Загора Europe Direct - Stara Zagora.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |