Събития Освещаване на балетната зала на Старозагорска опера

Освещаване на балетната зала на Старозагорска опера

Четвъртък, 05 октомври 2017 г., 14:42
Размер на буквите
1sn4В празничния за Стара Загора ден – 5 октомври – лично НВП Старозагорският митрополит Киприан освети новата зала на Балета на Старозагорска опера, в присъствието на Областния управител Гергана Микова, заместник-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, председателя на Общински съвет Таньо Брайков, председателя на ПК по култура Милена Желева, новия Омбудсман Надeжда Чакърова .
Стара Загора има един от най-богатите културни календари в страната. Това е факт благодарение на усилията на културните и институти непрекъснато да обновяват репертоара си, да ни радват със събития. Трупата на Балета на Старозагорска опера е вече известна в страната ни, очакваме с нетърпение новите и спектакли, радваме се че с помощта на Общината тази нова зала за разрастналия се, млад, интернационален балет – е вече факт – каза заместник-кметът Иванка Сотирова. Тя специално подчерта, че без усилията и безспорния професионализъм и качества на Силвия Томова, ръководител на балетната трупа, успехите не биха били толкова ясни и високи.
Много съм радостна, че Стара Загора ме посрещна така радушно и ми даде обич и подкрепа. За нас е важно, че в новата зала ще подготвяме спектаклите си, с които ще сме разпознаваеми не само в страната, а и в света. Балетът не е работа, то е начин на живот, за всички нас, които сме тук. – каза Силвия Томова, ръководител на балета на Старозагорската опера.
Успешни репетиции без травми в ...този храм на изкуството, където се творят чудеса. Създавайте чудеса, защото сте наистина добри и имате големите възможности да го направите. – пожела след ритуала по освещаването НВП Старозагорският митрополит Киприан.
Ремонтираната зала е бивше художествено ателие, много по-голяма от досегашната. На площ от 170 кв.м., с монтирани 120 кв.м. огледала, станки, професионално покритие на пода, климатици. Средставата са от бюджета на Община Стара Загора и на Старозагорска опера.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |