Събития Старозагорци се поклониха пред първостроителите

Старозагорци се поклониха пред първостроителите

Четвъртък, 05 октомври 2017 г., 14:04
Размер на буквите
1празник деца с цветяСтотици старозагорци отрупаха с цветя днес паметника Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г. и символичния камък за възстановяването на Стара Загора в парк Пети октомври. Бяха поднесени венци на признателност към първостроителите и загиналите за свободата на града от Община Стара Загора и Старозагорския гарнизон, Общински съвет Стара Загора, областния управител, Старозагорската митрополия и от Основно училище Св. Никола.
За тридесети път в Стара Загора честват празника на града. Той започна с тържествена Света литургия в катедралния храм Св. Димитър. Заради реконструкцията на централния площад и пешеходната зона, тази година тържествата бяха съсредоточени пред общината и в парк Пети октомври, който бе изпълнен от множество хора, деца, млади и стари жители на града.
Моето послание към всички вас е да бъдем здрави, всички да се чувстваме добре и да обичаме родния град и нека Стара Загора расте, но и Стара Загора да младее. Честит празник старозагорци!, каза в привествието си зам.-кметът Иванка Сотирова.
Стара Загора днес е градът с най-старите европейски къщи. Градът с хилядолетна история, градът с правите улици, градът на поетите. Днес Стара Загора е обновена и продължава да се обновява. Само в последните няколко месеца и последната година се обновиха два квартала на Стара Загора – кв. Самара и кв. Три чучура север. Само в тези няколко месеца и години се обновиха всички детски ясли, детски градини, приключва санирането в следващите няколко месеца. Стара Загора е с най-благоприятната инфраструктура и едно от най-качественото образование. Стара Загора е най-благоприятното място за младите хора, които все повече се завръщат тук, защото има сигурност за отглеждането на техните деца, с добро образование и с добри възможности за институционалното им отрастване в училища и детски заведения, обясни Сотирова.
Тазгодишният носители на званието Почетен гражданин на Стара Загора Христо Стоичков ще получи символичната огърлица на града на специална церемония през декември. По традиция от 21 години насам за един ден на своя празник Стара Загора се управлява от Млад кмет. Зам.-кметът Сотирова припомни, че инициативата за избор на Млад кмет и Младежки общински съвет, тръгнала от Стара Загора преди 21 години, е намерила много последователи в страната. Тя връчи ключа на града на новоизбрания кмет на Млада Загора - единадесетокласничката Патрисия Желева, която обеща да работи с дръзновение за осъществяване на идеите на младите хора.
Старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха празничен водосвет и молебен за здраве и успех на старозагорци.
Програмата продължи със спектакъл Фолклор от безкрая на възпитаници на Националното училище по фолклорни изкуства Филип Кутев, гр.Котел.
Довечера в парк Пети октомври от 18. 30 ч. старозагорци и гостите на града ще се веселят с Тракийски ритми - концерт на Иво Папазов и неговия оркестър.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |