Събития С 20.2 млн. лв. ремонтират пътя Стара Загора-Раднево

С 20.2 млн. лв. ремонтират пътя Стара Загора-Раднево

Сряда, 04 октомври 2017 г., 07:18
Размер на буквите
1първа копка път СТЗ РадневоЗапочна рехабилитацията на 30,2 км от път ІІ-57 Стара Загора-Раднево в област Стара Загора. Проектът лот 1а се финансира от ОП Региони в растеж 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура. Стойността на договора за реконсктрукцията е 20 269 030 лв., срокът за изпълнение 15 месеца. При ремонта няма да се ползват обходни маршрути, а ще се спира движението в лентите, където се работи.
В символичната първа копка участваха инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура, областният управител на Стара Загора Гергана Микова и представители на местната власт. 
Второкласният път ІІ-57 Стара Загора-Раднево осъществява връзката на общините Стара Загора и Раднево с Автомагистрала Тракия. Планираната инвестиция в път ІІ-57 ще създаде възможност за развитие на икономическия потенциал на региона, чрез повишена мобилност и достъп до пазарите на големите предприятия в района.
Двата участъка от път II-57, които ще бъдат рехабилитирани от км 0+250 до км 11+075 и от 12+460 до 31+881 преминават през три населени места - с. Сърнево, град Раднево и с. Могила. Единият участък започва след околовръстния път на Стара Загора и завършва преди АМ Тракия. Вторият участък започва в близост до АМ Тракия  и завършва при границата с област Сливен. Предвижда се цялостна подмяна на пътната настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка и монтиране на нови пътни знаци.
Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 1а е ДЗЗД Пътно поддържане – 2000, в което участват: Пътно поддържане – Сливен ЕООД и ИСА 2000 ЕООД. Стойността на договора е 20 269 030.19 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД ММЛ – ТК , в което участват: Мотт Макдоналд Лимитед, Великобритания, Трансконсулт-БГ ООД. Техният договор е за 375 301.20 лв. с ДДС. Авторският надзор на лот 1а и на съседния лот 1б е на Рутекс ООД. Договорът им е за 12 600 лв. с ДДС.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |