Събития Електромонтьори на Електроразпределение Юг се обучават на тренировъчния полигон на дружеството

Електромонтьори на Електроразпределение Юг се обучават на тренировъчния полигон на дружеството

Вторник, 03 октомври 2017 г., 13:53
Размер на буквите
обучение полигонПовече от 150 електромонтьори на Електроразпределение Юг (част от EVN България) преминаха специализирани технически обучения на тренировъчния полигон на дружеството от септември 2016 г. до септември 2017 г., информираха от компанията.
Обученията по Работа на височина и качество са сред основните за работа по електроразпределителната мрежа, отстраняване на аварии по въздушни електропроводи и др. Обученията на полигона, които се провеждат редовно от април 2014 г., се водят от квалифицирани треньори, част от екипа на Електроразпределение Юг.
На полигона, който се намира в Стара Загора, са изградени реални съоръжения от електроразпределителната мрежа – 3 железорешетъчни стълба, 24 железобетонни стълба, въздушни електропроводи, бетонен трафопост. Съоръженията и оборудването позволяват провеждането на специализирани обучения на реална височина при отстраняване на аварии.
Специализираните обучения на учебния полигон включват: работа на височина без и под напрежение по електропровод въздушна линия 400 V (волта); работа на височина без напрежение по електропровод въздушна линия 20 kV (киловолта); симулация на аварийно спасяване на пострадал сътрудник на височина; работа по кабелни линии – средно и ниско напрежение; направа на кабелни муфи, подвързване на кабелни разпределителни шкафове и др.
Важен аспект в обученията е повишаване нивото на безопасност при отстраняване на аварии, което включва различни умения за използване на предпазни средства при работа на височина.
Чрез обученията в реални условия на тренировъчния полигон Електроразпределение Юг повишава квалификацията на своите електромонтьори за работа по електроразпределителната мрежа.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |