Събития Проверяват търговците при масови мероприятия в Стара Загора

Проверяват търговците при масови мероприятия в Стара Загора

Четвъртък, 28 септември 2017 г., 10:13
Размер на буквите
1НАП Стара ЗагораНеспазване на данъчното законодателство констатираха инспекторите на НАП Стара Загора, след посещение само на едно масово мероприятие в близките дни, информираха от местния клон на Приходната агенция.
От проверени 11 търговски и преместваеми обекти, 9 са работили без фискално устройство, а на един е наложена санкция за разлика в касовата наличност. Служителите на НАП осъществяват ежемесечен контрол при провеждането на масови мероприятия – концерти, изложения, фестивали, панаири и други на територията на Старозагорска област.
Оперативните проверки продължават ежедневно и са част от програмата на Агенцията за приходите за третиране на рискови браншове. Наблюденията и проверките, освен масово мероприятие включват: магазини за хранителни стоки, места за увеселение и развлечения, фризьорски и козметични салони и други. Инспекторите осъществяват не само физически контрол и присъствие в рискови обекти, но и мониторинг на оборотите им през системата за дистанционна връзка на фискалните устройства с НАП.
Основната ни цел е превенция на фиска от данъчни и осигурителни измами, а не санкцииониране. В този смисъл съветваме гражданите да изискват касова бележка при всяка своя покупка на стока или услуга, апелират данъчните инспектори.
В случай, че не им бъде издадена такава могат да сигнализират на телефон: 0700 18 700, на цената на градски разговор, или в писмен вид по пощата до офис НАП Стара Загора, ул.”Кенали” 1 или на мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |