Събития 43 автомобила ще се състезават на Писта Стара Загора

43 автомобила ще се състезават на Писта Стара Загора

Вторник, 26 септември 2017 г., 15:51
Размер на буквите
Възобновеното преди три години автомобилно състезание Писта Стара Загора, което е кръг от Националния шампионат, ще събере тази година 43 изявени пилоти от цялата страна. То ще се проведе на източния пътен възел на града в събота и неделя (30 септември и 1 октомври), обявиха организаторите от Автомобилен спортен клуб Стара Загора.
Техническият преглед започва в 8.30 часа в събота, а тренировките стартират в 13.00 часа. Организаторите канят всички фенове на състезателните автомобили, за да разгледат отблизо возилата и да се запознаят със спецификите им.
В събота, между тренировките, ще има и нещо ново – официално представяне на състезателна група Eneos. Тази година участваха само на Писта Калояново, а догодина очакваме да бъдат официално обявени за отделен клас. Те ще бъдат при нас като атракция, съобщи Илия Бояджиев, председател на АСК Стара Загора.
Рев на двигатели ще се чува още от съботния ден, когато са квалификациите за шампионата, а в неделя официалното откриване ще се състои в 10.00 часа, а първия старт ще бъде в 10.30 часа. Трасето е непроменено - 2.8 км, както и групите - Спорт, Тунинг и Макси. Организаторите са предвидили и атрактивна съпътстваща програма.
Участниците в Писта Стара Загора отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение - Аз съм бъдещето. Пази ме!. За нас това е не е само кампания, това е кауза, защото високите скорости са за организираните мероприятия, на пътя трябва да спазваме правилата, подчерта Албена Стоянова, секретар на АСК – Стара Загора.
В края на състезанието, както и в предходните издания, ще бъдат връчени и няколко специални купи - приз Fair Play пилот, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров и Купата на кмета.
Организатори са АСК Стара Загора и Българската федерация по автомобилен спорт, с подкрепата на Община Стара Загора
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |