Събития Проект GPP4Growth - Зелени oбществени поръчки за регионален растеж чрез ефективно използване на ресурсите

Проект GPP4Growth - Зелени oбществени поръчки за регионален растеж чрез ефективно използване на ресурсите

Понеделник, 25 септември 2017 г., 12:52
Размер на буквите
1get tПроектът GPP4Growth (Зелени oбществени поръчки за регионален растеж чрез ефективно използване на ресурсите) цели да популяризира устойчиво развитие базирано на еко-иновации, кръгова икономика и обществени услуги, ефективно използващи ресурсите. Резултати от прочувания показват, че Европейската комисия потвърждава, че зелените обществени поръчки са идеален инструмент за постигане на тази цел, тъй като позволява обединяването на зелени критерии като цикъл за оценка на разходите в процесите на производство и потребление на публичния сектор. Идеята на проекта GPP4Growth е била развита с цел справяне с тези предизвикателства чрез международно сътрудничество, обмяна и оценка на добри практики на региони, с целта да повлияе на политики, както на регионално, така и национално ниво за подобряване на ефективното използване на ресурсите в регионалните икономики.
Проектът събира 9 партньора от 9 страни, в това число управляващите институции и регионалните органи, които влияят върху регионалните и национални политики, да обменят опит и добри практики и да подобрят своят капацитет за внедряване на политики за ефективно използване на ресурсите, които популяризират еко-иновациите и зеленият разтеж чрез зелени обществени поръчки.
Проекът ще окаже положително влияние чрез увеличение със 7% на бизнесите в регионите на партньорите, които интегрират екологичните фактори и разходи в своите произвоства или при предоставяните от тях услуги. Увеличен капацитет на 200 души в публичните администрации за ефективно внедряване на политики за ефективно използване на ресурсите, прилагайки зелените обществени поръчки. Над 10 милиона евро инвестиции, които да бъдат отключени за популяризиране и развитие на нови зелени продукти и услуги. Повишена информираност на над 1000 стейкхолдъра, които могат да окажат влияние на зелените обществени поръчки и внедряването на модели на устойчиво потребление и производство от страна на местния бизнес.

За повече информация можете да се обърнете към:

Венелин Добрев,

Експерт международни програми и проекти

Агенция за регионално икономическо развитие (АРИР)-Стара Загора

e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

тел. 0876 001 840

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |