Събития Изнесено обучение по топлоенергетика започва в Стара Загора

Изнесено обучение по топлоенергетика започва в Стара Загора

Четвъртък, 14 септември 2017 г., 14:34
Размер на буквите
1 топлоенергетика 1Съвместен проект за изравнително обучение и прием в магистърска програма Топлоенергетика стартира в Стара Загора. Той съ осъществява от ТЕЦ Марица-изток 2 в партньорство с Община Стара Загора и Технически университет - София. Подкрепен е и от другите две централи в комплекс Марица-изток - ТЕЦ КонтурГлобал Марица-изток 3 и ТЕЦ AES Гълъбово. Ще се даде възможност на всички желаещи да надграждат знания тук в Стара Загора, а след време можем да говорим и за други степени на обучение, каза зам.-кметът Иванка Сотирова. Обучението ще даде възможност за осигуряване на висококвалифицирани кадри за нуждите на енергетиката като отрасъл, защото те ще могат да работят както в топлоцентралите, така и в съпътстващите дейности като поддръжка и ремонт.
От около година работим с Техническия университет в София по реализирането на този проект. Това е голям шанс да се изучава специалността тук, на място, в Стара Загора. Единствено в Стара Загора ще се извършва изнесено обучение по образователно-квалификационна степен магистър Топлоенергетика, обясни Диян Димитров, член на Съвета на директорите на ТЕЦ Марица-изток 2.
По думите му в проекта могат да се включат хора с различни инженерни специалности, които чрез изравнителното обучение и последваща магистърска програма, могат да се преквалифицират, както и работещи в топлоцентралите, които ще могат да продължат обучението си в Стара Загора.
 В проекта ще могат да се включат всички, които са придобили образователно-квалификационна степен бакалавър или магистър по технически науки и природни науки (без биология).
Занятията  ще се провеждат в IV ОУ Кирил Христов в Стара Загора, по специално изготвен график и на модулен принцип. Срокът за  изравнителното обучение ще е една година, а на магистърската програма - година и половина. Ще се работи обаче по интезивен график.
От утре в Техническия университет в София и от 25 септември в ОУ „Кирил Христов“ в Стара Загора, ще се приемат документи на кандидати. На 10 октомври ще бъде обявено класирането, а учебната година ще започне на 16 октомври.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |