Събития Граждански клуб ЛИПА с грижа към безопасността на децата

Граждански клуб ЛИПА с грижа към безопасността на децата

Четвъртък, 14 септември 2017 г., 12:58
Размер на буквите
LIPA lenti 10За шести пореден път Граждански клуб ЛИПА, с подкрепата на община Стара Загора, ще раздава за първия учебен ден на всички старозагорски първокласници гъвкави светлоотразителни ленти с надпис ПАЗИ МЕ!. Лентите са чудесно иновативно средство, охотно използвани от децата като аксесоар към ученическите им принадлежности, които лесно се слагат на китките на ръцете, или към раничките. Инициативата е израз на загрижеността на членовете на клуба към безопасността на децата в нашия град. Призивът е Да пазим децата!. Те са нашето бъдеще, но нямат спирачки.

България е на първо място в ЕС по брой загинали при катастрофи за 2016 г. - 99 на един милион души. С най-добър показател е Швеция с 27 загинали на милион души. През 2016 г. у нас на пътя са загинали 28 деца, от които 4 като водачи, 20 като пътници и 4 като пешеходци.

 

Ранени са 1160 подрастващи. От началото на годината до края на май м. г. в Старозагорска област при пътни произшествия са загинали три деца, а други 20 са били ранени. Две от децата са загинали в автомобили при катастрофи, а едно - като пешеходец. 4 деца до 17-годишна възраст са пострадали като водачи на МПС.
С тази проява Граждански клуб ЛИПА, който обединява хора от бизнеса и неправителствения сектор с активна гражданска позиция, стартира програмата си за есенния активен сезон. Клубът ще продължи да работи по различни теми и проекти за: подобряването на жизнената и бизнес среда и условията на живот; създаване на условия младите хора да остават, да живеят и работят в региона; развитие на гражданското общество в региона; превръщането на региона на Стара Загора в предпочитана дестинация за културно-исторически, балнео, спа и екологичен туризъм. От създаването си ГК ЛИПА е основен организатор на детски игри Старозагорски олимпийски надежди. Проектът за укрепване, съхраняване и социализация на вековния (над 700-годишен) чинар, утвърждаването му като един от символите на нашия град и превръщането му в туристическа атракция и любимо място на старозагорци, получава широка подкрепа от жителите на Стара Загора. Клубът допринесе за развитието на новия градски парк Артилерийски със залесяването на алея с липи. Много са инициативите, реализирани от Клуба, за развитие и утвърждаване на Старозагорски минерални бани като зеленото сърце на региона. в т.ч. зоопарка на открито, зарибяване на езерото и залесяване в парка, а изработено от млади старозагорски художници мащабно пано, внесе допълнителен колорит в курортното селище. Клубът, с подкрепата на Община Стара Загора и партньори, изгради впечатляваща с размерите си волиера за грабливи птици в Старозагорския зоопарк, която вече е заселена с белоглави лешояди.
ЛИПА е съорганизатор на благотворителната вечер Коледна трапеза на Обединена Европа, на която под формата на Дарителски кръг се подкрепят множество граждански проекти. Този форум се провежда ежегодно, съвместно с много други организации. Партньор е и на Фестивала на виното и културното наследство Августиада на Регионален академичен център Стара Загора, съдейства активно за развитието на Държавна опера Стара Загора и партнира на много други прояви.
Както и досега, Граждански клуб ЛИПА обективно и безпристрастно ще дава мнение по актуалните теми от живота на Стара Загора. Ще участва активно, в партньорство с други неправителствени организации, институции и местна власт в проекти и прояви полезни за старозагорската общност. Ще се развива и формата Обществен форум за партньорство с местната власт като уникална структура на старозагорското гражданско общество.
От Граждански клуб ЛИПА

www.lipasz.org Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

  

 

LIPA lenti 2LIPA lenti 6LIPA lenti 7LIPA lenti 8

 

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |