Събития 230 търговски обекта провериха старозагорските данъчни инспектори

230 търговски обекта провериха старозагорските данъчни инспектори

Понеделник, 11 септември 2017 г., 16:05
Размер на буквите
1 НАП 1През трите летни месеца (юни, юли и август), инспекторите от НАП Стара Загора извършиха 230 проверки на търговски обекти, увеселителни заведения, летни атракциони и места за настаняване. В 68 от тях са констатирани нарушения на данъчното и осигурително законодателства, а 28 обекта са запечатани.
В Стара Загора само през август са проверени 13 питейни заведения. В 4 от тях е установена разлика между касовата наличност и маркирания оборот на фискалното устройство. Други 5 заведения са поставни под дистанционно наблюдение и физически контрол. Обект на проверка са били и 4 басейна, като само при един има констатиранo нарушениe на данъното законодателство – разлика в касовата наличност.
Оперативните проверки през летния сезон бяха част от програмата на Агенцията за приходите за третиране на рискови браншове. Наблюденията и проверките включваха: магазини за хранителни стоки, ресторанти, басейни и места за увеселение и развлечения – панаири, събори и други. Инспекторите осъществяват не само физически контрол и присъствие в рискови обекти, но и мониторинг на оборотите им през системата за дистанционна връзка на фискалните устройства с НАП. Контролните дейности продължават и в началото на есента.
Основната ни цел е превенция на фиска от данъчни и осигурителни измами, а не санкцииониране. В този смисъл съветваме гражданите да изискват касова бележка при всяка своя покупка на стока или услуга!
В случай, че не им бъде издадена такава могат да сигнализират на телефон: 0700 18 700, на цената на градски разговор, в писмен вид по пощата до офис НАП Стара Загора, ул.”Кенали” 1, или на мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |